Bent u klaar voor de nieuwe WGA-regels?

Bespaar geld en minimaliseer uw werkgeversrisico

Meldt uw werknemer zich ziek, dan geeft dat nog niet direct reden tot paniek. Mondt dit uit in langdurige arbeidsongeschiktheid van uw werknemer, dan verandert dit de zaak. Het is belangrijk om hier voldoende aandacht aan te schenken, zeker omdat per 1 januari 2017 de WGA wetgeving voor werkgevers verandert. Dit heeft vooral betrekking tot organisaties met een flexibele schil. Payper vertelt u wat dit inhoudt, en hoe u geld kunt besparen door te kiezen voor een geminimaliseerd werkgeversrisico.

Veranderingen in 2017
Normaliter draagt de werkgever zelf het financiële risico voor het ziekteverzuim van het personeel. Meldt een werknemer zich ziek, dan is er nog een aannemelijke kans dat hij of zij relatief snel weer op de werkvloer verschijnt. Maar als blijkt dat er sprake is van langdurige arbeidsongeschiktheid, bent u als werkgever verantwoordelijk voor het financieel onderhouden van deze medewerker. De WGA is een uitkering die staat voor Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten en wordt uitbetaald aan werknemers die tijdelijk of gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn. Dit kan uw bedrijf zelfs 12 jaar lang geld kosten aan verhoogde premie, waarbij de bedragen op kunnen lopen tot wel tienduizenden euro’s.

“Maar dat is toch alleen zo als de werknemer onder contract staat?”

Inderdaad, dat was altijd het geval. Vanaf 2017 geldt dit echter voor zowel vaste als flexibele werknemers: een belangrijke verandering waar Payper u graag op attendeert. WGA-vast en WGA-flex worden samengevoegd in één financieringsregeling. Dit betekent dat alle WGA-verzekeringen komen te vervallen en er maar één premie overblijft. Elke (middel) grote werkgever moet ruim vóór 1 januari 2017 een keuze maken voor publieke of private verzekering.

Bent u klaar voor de nieuwe WGA-regels?
De wirwar aan wetten en regelgevingen kan behoorlijk verwarrend werken. Als gezond bedrijf wilt u toch graag weten waar u aan toe bent en niet te veel geld betalen aan onnodige zaken. Wij vinden dat voorkomen nog altijd beter is dan genezen. Uw werkgeversrisico minimaliseren en het kosteneffectief inrichten van uw bedrijf in geval van arbeidsongeschiktheid, zijn dan de beste oplossingen. Hoe dat eruitziet voor uw onderneming? Daarvoor kunt u bij ons terecht.