Banner Blog 2_BroodenRozen

Blind date leidt tot relatie

Zoals ik in mijn blog van vorige week schreef, had ik vrijdag 8 maart een blind date met een bijstandsvrouw. Helaas moest ik verstek laten gaan maar vond mijn compagnon Eric graag bereid als stand-in op te treden. Ik wilde haar immers niet teleurstellen en was ook benieuwd naar haar. Dankzij Eric heb ik haar toch leren kennen.

Eric vond het spannend maar hij ging de date in met een open mind. Zoals vaker gebeurt al je je er gewoon aan overgeeft, werd hij positief verrast. De organisatie van de lunchbijeenkomst door de Stichting Brood en Rozen was tot in de puntjes geregeld. Dit initiatief, ‘Bijstandsvrouw date Topman’, vond dan ook al voor de vierde keer plaats, elk jaar op Internationale Vrouwendag. De stichting heeft als missie om vrouwen in economisch en sociaal kwetsbare situaties en met minder sterke netwerken, een helpende hand te bieden. Onder andere door een Bewustzijnsprogramma en door een date met een topman uit het bedrijfsleven om zo hun netwerk te versterken.

Eric ontmoette maar liefst acht super gemotiveerde vrouwen. Hij ging aan tafel met Alina Arushani. Een slimme dame die 20 jaar geleden naar Nederland is gevlucht. In haar thuisland was ze lerares Wiskunde, maar ze heeft haar loopbaan tijdelijk in de ijskast gezet om voor haar gezin te zorgen. Ze moest haar kinderen helpen hun draai te vinden binnen onze cultuur, die zo anders is als zij gewend waren. Haar kinderen staan nu op eigen benen en dit is voor Alina het moment om haar bijdrage aan onze maatschappij te leveren en een eigen inkomen te verdienen.

Ik heb het stokje van Eric weer overgenomen en heb samen met Alina haar persoonlijke leerdoelen bepaald en besproken hoe Payper hieraan kan bijdragen. Alina krijgt zes maanden de gelegenheid om bij ons werkervaring op te doen, een netwerk van nieuwe contacten op te bouwen en de Nederlandse taal volledig te beheersen. Na die zes maanden evalueren we of haar contract kan worden verlengd en of dit voor haar het juiste loopbaan pad is. We zorgen er in ieder geval voor dat ze tegen die tijd voldoende tools in de pocket heeft om zich vol zelfvertrouwen en goede moed zelfstandig op de arbeidsmarkt te kunnen begeven. Vanaf 1 april gaan we samen bouwen aan de toekomst van Alina.

Zo nemen we bij Payper onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Eric is op date gegaan, ik ga haar coachen en ook de andere collega’s binnen ons bedrijf dragen een belangrijke steen bij. Met zijn allen gaan we ons inzetten om Alina in te werken en zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen.

Ons datingavontuur is hiermee niet uit maar net begonnen. Mede namens alle collega’s van Payper wens ik Alina alle succes met haar persoonlijke ontwikkeling en deze grote stap naar economische zelfstandigheid.

Edwin Schaap – CEO Payper