De voordelen
en nadelen van
payroll


De nieuwe arbeidsmarkt vraagt steeds meer om flexibiliteit. Het is een tijd waarin je steeds creatiever en slimmer je middelen moet inzetten om resultaat te boeken, vandaar komt de behoefte aan flexibiliteit van personeel. Payroll is een flexibele oplossing en neemt de administratieve rompslomp en financiële afhandeling van de gemaakte uren uit handen. Het juridische werkgeverschap van werknemers komt bij de payroll partner te liggen, waardoor ook de werkgeversrisico’s uit handen worden genomen.

Payroll is een ideale constructie iedere onderneming met personeel. Toch zijn ondernemers nog huiverig om te kiezen voor payroll. We hebben daarom de voor- en nadelen van payroll voor je op een rijtje gezet.

Voordelen payroll

✓ Flexibiliteit  
Het Nieuwe Payroll geeft je de mogelijkheid om flexibel met je personeel om te gaan. De flexibiliteit zit niet in het contract maar in onze dienstverlening. De contracten vallen in de ketenregeling. Wanneer je medewerkers zelf in dienst neemt, kan je hen 3 contracten in 3 jaar tijd aanbieden. Je kunt echter niet tussentijds opzeggen. Met Het Nieuwe Payroll nemen wij de medewerker in dienst, en zorgen wij ervoor dat je personeel alsnog flexibel kunt inzetten, maar ook zonder zorgen kunt afschalen. 
Wil je je flexibele medewerker vast in dienst, maar niet op de eigen loonlijst? Bij Payper kun je ook vaste medewerkers op de Payroll zetten. Je vaste medewerkers overzetten op Salarisadministratie? Ook dat is mogelijk bij Payper. Zo zijn niet alleen je medewerkers flexibel, maar ook je personeelsbeheer. 

✓ Ontspannen ondernemen door het beperken van de werkgeversrisico’s.
Ondernemen zelf is al risicovol genoeg. Deze risico's wil je zo laag mogelijk houden. Een betrouwbare payroll partner neemt bijna alle werkgeversrisico’s over door het overnemen van het juridisch werkgeverschap. Dat geeft je meer financiële rust en zekerheid. Daarnaast kunt je met de payroll partner er voor kiezen om financiële risico’s rondom ziekte en verzuim uit te sluiten. Als je medewerker dan niet kan werken als gevolg van bijvoorbeeld ziekte of vakantie dan betaalt de payroll partij deze uren wel uit aan de medewerker, maar wordt dit niet in rekening gebracht.

✓ Kosten- en tijdbesparing door het uitbesteden van de administratie
Payroll neemt de volledige personeelsadministratie over en al het werk dat daarmee gemoeid is. Je bespaart daarmee flink op de uren die je anders aan personeelszaken kwijt zou zijn. Deze uren kun je weer benutten voor je onderneming en je personeel. Toch leeft het idee dat payroll alleen maar geld kost. Het klopt dat je een vergoeding betaald maar door de ontzorging die de payroll partner levert zal je merken dat je zelfs bespaart op je personeelskosten! Je betaalt alleen de daadwerkelijk gewerkte uren. Naast ontzorging zorgt de flexibiliteit van de payroll constructie voor een besparing. Met payroll heb je nooit meer mensen in dienst heeft dan je echt nodig hebt. Daarmee voorkom je onnodig personeelskosten.

✓ Altijd op de hoogte dankzij de HR kennis van je payroll partner
Je payroll partner wordt een verlengstuk van je organisatie, een externe afdeling personeelszaken. Met deze samenwerking kun je een beroep doen op een professionele partner die zich heeft gespecialiseerd in personeelsvraagstukken. Als de medewerkers vragen hebben over bijvoorbeeld de loonstroken, het contract of de jaaropgave, kunnen zij altijd contact opnemen met de payroll partner. Dit voorkomt irritatie en onduidelijkheden op de werkvloer.

✓ Zekerheid voor je werknemers
Ook werknemers genieten van de voordelen van Payroll. Door te kiezen voor payroll, kies je voor een betrouwbare partner met expertise en ervaring. Daarmee kies je voor de garantie dat je medewerkers tijdig en correct worden uitbetaald. Dat kan iedere werknemer waarderen. In deze krappe arbeidsmarkt zorg je met Het Nieuwe Payroll tevens voor het binden van je medewerkers. De duidelijke voordelen voor je personeel op een rijtje:

 • Ze werken altijd onder de juiste cao.
 • Het salaris wordt altijd op een vaste dag uitbetaald.
 • De pensioenopbouw en verzekeringen zijn correct verzorgd voor je personeel.
 • Je werknemers worden conform de wet- en regelgeving doorbetaald, mochten ze ziek worden.

Nadelen payroll

"Zijn er ook nadelen aan payroll?" is een terechte vraag. Hieronder hebben we aantal standpunten neergezet die een nadeel lijken, maar niet een nadeel zijn. 

✓ Payrollmedewerkers hebben minder binding met je onderneming
In een krappe arbeidsmarkt is het van belang om personeel aan een organisatie te binden. De trend in de Nederlandse arbeidsmarkt is flexibilisering, ook onder hoger opgeleiden. Toch maakt deze flexibilisering de binding tussen werkgever en werknemer niet minder. Je werft nog steeds je eigen personeel en maakt alle werkafspraken nog steeds zelf. De medewerker ontvangt hetzelfde salaris en vergoedingen als collega’s in vaste dienst. Je draagt dus alleen het juridisch werkgeverschap over, op de werkvloer verandert niets.

✓ Ondernemers ontlopen werkgeversverplichtingen met payroll
Onder sommige werknemers bestaat de gedachte dat payroll wordt ingezet als juridische constructie om werkgeversverplichtingen te ontlopen. Een goede payroll partij is op de hoogte van alle wet- en regelgeving omtrent arbeid en cao’s en hanteert daarom de inlenersbeloning. Deze inlenersbeloning is erop gericht dat je als payroll medewerker dezelfde arbeidsvoorwaarden ontvangt als (vaste) medewerkers met dezelfde werkzaamheden in dienst bij de werkgever.

Simpelweg houdt het in dat je werknemers vanaf de eerste dag dezelfde beloning ontvangen als medewerkers in directe dienst. Allemaal in het kader van goed werkgeverschap. Overweeg je om samen te gaan werken met een payroll organisatie, weeg dan de voordelen goed af tegen de nadelen. Je gaat merken dat payroll erg interessant is voor ondernemers die:

 • door pieken en projectmatig werken flexibiliteit in dienstverbanden wensen;
 • te maken hebben met een hoge omloopsnelheid in personeel;
 • af willen van werkgeversrisico’s, zoals ziekte- en leeglooprisico’s;
 • behoefte hebben aan arbeidsrechtelijke kennis en proactief advies;
 • strategisch besloten hebben hun personeelszaken uit te besteden;
 • meer tijd en energie willen steken in hun klanten en kernactiviteiten.

PayperOne

Onze dienstverlening is compleet digitaal ondergebracht in ons eigen platform PayperOne. Het platform is gebouwd op de fundering van Salesforce, wereldwijd leider in cloudbased CRM-software, en biedt alle gebruikers maximale transparantie en gemak. Payper heeft een eigen team van ICT-ontwikkelaars dat dagelijks werkt aan het uitbreiden en optimaliseren van het platform. Met deze ontwikkelkracht zijn we in staat om maatwerk te leveren en snel te handelen. We blijven investeren in PayperOne omdat we geloven in innovatie en nieuwe technologieën omarmen.

Feiten & Cijfers

Hieronder tref je een aantal feiten en cijfers die ons typeren. Van het aantal klanten die wij bedienen tot de totale omzet van 2017!

1.093

klanten

  € 81.842.703

  omzet in 2017

   5.023

   medewerkers in dienst

    Gegarandeerd in goede handen

    Payper is NEN 4400-1 gecertificeerd, SNA geregistreerd, NIRPA geregistreerd en lid van HR Open Standards. De WKA-verklaringen van Payper geven zekerheid over de afdracht van o.a. sociale premies. Payper staat ingeschreven bij het Register Normering Arbeid. Dit bewijst dat onze administratie- en HR-diensten aan strenge kwaliteitsrichtlijnen voldoen, onze medewerkers gerechtigd zijn om in Nederland te werken en dat we loonheffingen en omzetbelasting tijdig en correct afdragen.

    HROpenStandards_logo_Payper_payroll

    Alles weten over Payroll?


    Payper is ruim 15 jaar partner in payroll en andere HR-diensten voor kleine en grotere bedrijven in verschillende branches. Wil je weten wat payroll jou kan bieden? Het boek 'Payroll volgens Payper' legt uit wat het inhoudt en biedt je handvatten om een weloverwogen keuze te maken.

    Vraag het gratis boek aan
     

    VanderValk_logo_Payper_payroll
    AlbertHeijn_logo_Payper_payroll
    Humanitas_logo_Payper_payroll
    Werktalent_logo_Payper_payroll
    Gemeente_Vlaardingen_logo_Payper_payroll
    Jumbo_Logo_Payper
    Panos_logo_Payper_payroll
    Interim_Jobs_logo_Payper_payroll
    BurgerKing_logo_Payper_payroll
    Subway_logo_Payper_payroll