Edwin Schaap

Eigen flexpool steeds meer uitbesteed

Vaste contracten worden flexibeler en flexibele contracten vaster. Dat is in het kort samengevat de wijze waarop arbeidsrelaties binnen nu en 5 tot 10 jaar zijn vormgegeven. “We zien die beweging tot flexibilisering steeds sneller gaan. Mede met het oog op de nieuwe Flexwet die op 1 januari 2015 ingaat. Bijzonder is dat het werken met zzp-ers en nul urencontracten lastiger wordt gemaakt. Terwijl de behoefte van bedrijven en instellingen om een beroep te kunnen blijven doen op gekwalificeerd, flexibel inzetbare mensen groeit”, aldus algemeen directeur Edwin Schaap van Payper, gespecialiseerd in het overnemen van de flexpool van bedrijven en instellingen.

Risico niet bij de flexwerker leggen
“Dat blijkt uit onderzoeken van bijvoorbeeld CBS en ABU, maar dat ondervinden we ook elke dag op de werkvloer. Bedrijven en instellingen willen een eigen flexpool. Goede mensen met een carrièreperspectief, maar niet in eigen dienst. Het goed organiseren ervan is niet hun core business, dat is onze specialiteit. Payper verzorgt contracten met de flexwerkers volgens de geldende cao, de afdracht aan de Belastingdienst, neemt het ziekterisico en andere arbeidsrechtelijke risico’s volledig over van de opdrachtgever.

We zorgen er als goed werkgever voor dat het risico bij ons ligt en niet bij de flexwerker. We organiseren zelfs een goed pensioen en bijvoorbeeld secundaire arbeidsvoorwaarden als collectieve premiekortingen op verzekeringen. We zien ook dat zzp-ers steeds meer voor deze administratieve keuze gaan. Ze blijven zelfstandig, alleen het administratieve deel aan opdrachtgeverskant nemen wij dan over. Dat gebeurt al in industrie, logistiek, zorg, bij overheid, retail, beveiliging en horeca bijvoorbeeld. In de toekomst zal dat steeds meer gemeengoed worden in alle sectoren.”

Branchespecialist
Edwin Schaap nogmaals: “Daar zet Payper zich steeds meer op in. Dat kunnen hoog opgeleide ict’ers zijn, maar ook logistiek medewerkers, chauffeurs, winkelpersoneel of medewerkers in zorg, industrie of beveiliging. We hebben enkele specialisten in dienst, die alles weten van de branche en bijkomende aspecten op het gebied van arbeidsvoorwaarden.

Deel deze post!