Payroll in de horeca


Als horeca-ondernemer heb je te maken met pieken en dalen. Dat vraagt om een flexibiliteit van je medewerkers zonder verlies van zekerheid. Met Payroll van Payper behoud je jouw flexibele schil en slagkracht en beperk je tegelijk je risico’s. Tegelijk heeft de medewerker voortaan meer zekerheid en rechten en bouwt aan zijn toekomst.

Ontvang meer informatie
 

Payroll in de Horeca

De horeca branche kent zo zijn uitdagingen op het gebied van personeel. Het gaat om onregelmatig werk, veel parttimers en oproepkrachten en een hoog verloop. Als werkgever in de horeca wil je het beste voor je personeel, je wilt je krachten aan je binden, het liefst zo flexibel mogelijk en zonder zorgen. Dat is best een uitdaging. Je wilt je toeleggen op het ondernemerschap en gastvrijheid en niet het werkgeverschap.

Met payroll geef je het werkgeverschap uit handen en daarmee alle administratieve rompslomp en risico’s zonder de controle te verliezen. Zo krijg jij weer tijd voor je gasten en medewerkers. Dat is pas zorgeloos ondernemen in de horeca.

Wat houdt payrolling precies in?

Met payroll nemen we het juridisch werkgeverschap uit handen. Jij de lusten wij de lasten. Want het werkgeverschap is een behoorlijke klus. Die taak nemen wij van je over inclusief die tijdrovende administratie. En dankzij ons systeem PayperOne blijf je in controle en heb je altijd inzicht in je personeels kosten.

We nemen dus alle HR taken uit handen. Dat bekent simpel gezegd geen gedoe met de personeelsadministratie en geen risico bij ziekteverzuim en allemaal conform de strenge wetgeving. Maar wel allemaal simpel en efficiënt. Het mooiste, je bespaart tijd. Zodat jij weer tijd overhoudt voor waar het echt om draait, je werknemer. Met Payper payroll ben je WAB-proof en kies je bewust voor zekerheid. Zekerheid voor jouw organisatie en je werknemers.

 • Tijdwinst

  Als ondernemer leg je de focus op je onderneming, zo ben je als horeca ondernemer vooral bezig met het neerzetten van een beleving voor je gasten. Toch vragen zaken zoals je personeelsplanning veel aandacht. Wij nemen het complete personeelsadministratie uit handen en zorgen ervoor dat jouw werknemers altijd tijdig worden betaald. Zo krijg je tevreden medewerkers en dat levert jouw organisatie continuïteit met minder risico. Zo kun je met een gerust hart ondernemen en houdt je tijd over om je personeel aan te sturen. Dankzij ons systeem PayperOne zijn alle tijdrovende administratieve processen gedigitaliseerd. Dus niet meer handmatig contracten aanmaken of versturen.

 • Conform Wetgeving

  De wetgeving correct volgen is lastig, vooral met alle wijzigingen die steeds weer voorbij komen. Je wilt als organisatie niet verrast worden door de Belastingdienst of overheid. Je wilt zekerheid. Dat begrijpen we, daarom is Payroll volgens Payper compleet WAB-proof. Zo heb jij de zekerheid dat er geen nare naheffing van de belastingdienst volgt. Tevens ben je Goed Werkgever door het volgen van de regels. Je hebt een partner die expert is op het gebied van de horeca cao. Payper is NEN 4400-1 gecertificeerd en SNA geregistreerd. Zo weet je zeker dat je medewerkers het juiste salaris ontvangen en dat jij niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

 • Zekerheid

  Naast flexibiliteit geven wij zekerheid. Zekerheid door het bieden van een toekomstperspectief in plaats van een draaideur constructie. Want 5,5 jaar flexibiliteit dankzij de cao voor uitzendkrachten lijkt erg fijn. Uit de praktijk blijkt dat werknemers onder de cao voor uitzendkrachten nog niet eens een jaar volmaken van die 5,5 jaar. De arbeidsmarkt van de toekomst vraagt juist om binding van je medewerkers. Met Payroll blijf je flexibel zonder verlies van zekerheid voor zowel werkgever als werknemer.

 • Flexibiliteit

  Wij volgen de KHN cao. Deze cao is perfect afgestemd op de behoefte van horeca ondernemers. Zo behoud je flexibiliteit zonder het verlies van zekerheid. Werk je nu met uitzendkrachten via een uitzendbureau dan moet je cao voor uitzendkrachten volgen. In deze cao is opgenomen dat je werknemers minimaal 4 dagen voor een dienst moet afmelden anders moet je de werknemer doorbetalen. Voor horeca ondernemers is dit extreem lastig te plannen. Dat kost tijd die je eigenlijk niet hebt. Dat probleem heb je met payroll van Payper niet! Akkoord op de Onderhandelingen CAO NKH biedt als voordeel:
  * Op- afroeptermijn verkort van 4 dagen naar 24 uur.
  * Ketenonderbreking van 6 maanden naar 3 maanden

 • Rust

  Medewerkers zijn kritisch, vooral als het om salaris gaat. Als alles goed gaat dan hoor je niets maar mocht er iets misgaan of er zijn onduidelijkheden met het salaris dan krijg je dat direct te horen. Wij nemen deze zorgen uit handen. Payper wordt vraagbaak voor jou en je medewerkers. Zo kan je medewerker bij vragen altijd bij ons terecht. Dit zorgt voor heldere communicatie naar je medewerkers en levert je een hoop rust op.

 • Overzicht

  Alle zekerheid en kosten overzichtelijk via PayperOne. Dankzij de WAB wordt personeel duurder voor iedere werkgever. Daar wil je wel grip op hebben. Dankzij de inzichten in PayperOne weet je direct en wat je personeelskosten zijn. Deze data krijg je realtime, zodat je altijd kan bijsturen. Wij werken met een vaste factor. Dan wordt je niet achteraf verrast door onverwachte kosten.

“We zijn een groot bedrijf, met verschillende facetten, van de keuken tot de housekeeping en bediening. Dat wil ik goed geregeld hebben, voor mijn personeel en voor mijzelf.”

- Dorien Hendrix - Propriétaire Brasserie-Hotel Antje van de Statie, Weert

Kennisbank

In de Kennisbank vind je allerlei handige informatie: van checklists om je in het keuzetraject verder te helpen om tot een goede payroll keuze te komen tot whitepapers over payrolling in de publieke sector.

Aannemen van personeel

Als je als ondernemer nog nooit de pet van werkgever op hebt gehad dan komt er best wat kijken bij het aannemen van een eerste medewerker.
Download e-book

Wat betekent payroll voor je medewerkers?

Een groot deel van de ondernemers denkt dat de overstap naar payrolling invloed heeft op de werkrelatie met de medewerkers.
Download e-book

Horecaonderneming WAB-proof?

Met de WAB wordt het werkgeverschap in de horeca nog complexer en arbeidsintensiever. Download de tips zodat jij de WAB werkbaar kan maken voor jouw horeca onderneming.
Download Checklist

Meer informatie over Payroll in de Horeca?

Vul hieronder het formulier in om meer informatie te ontvangen over payroll in de horeca. Ook is het mogelijk om direct een offerte aan te vragen.

De voordelen op een rij

 • Geen eigen risico bij ziekte
 • Maximale flexibiliteit
 • Tijdsbesparing
 • Besparing personeelskosten
 • Geen complexe administratie
 • Stipte en correcte uitbetaling salaris
 • Overzicht in personeelskosten
 • Professionele HR ondersteuning
 • Geen zorgen over werkgeversrisico’s

PayperOne

Onze dienstverlening is compleet digitaal ondergebracht in ons eigen platform PayperOne. Het platform is gebouwd op de fundering van Salesforce, wereldwijd leider in cloudbased CRM software, en biedt alle gebruikers maximale transparantie en gemak.

Alles weten over Payroll?


Payper is ruim 15 jaar partner in payroll en andere HR-diensten voor kleine en grotere bedrijven in verschillende branches. Wil je weten wat payroll jou kan bieden? Het boek 'Payroll volgens Payper' legt uit wat het inhoudt en biedt je handvatten om een weloverwogen keuze te maken.

Vraag het gratis boek aan
 

VanderValk_logo_Payper_payroll
AlbertHeijn_logo_Payper_payroll
Humanitas_logo_Payper_payroll
Werktalent_logo_Payper_payroll
Gemeente_Vlaardingen_logo_Payper_payroll
Jumbo_Logo_Payper
Panos_logo_Payper_payroll
Interim_Jobs_logo_Payper_payroll
BurgerKing_logo_Payper_payroll
Subway_logo_Payper_payroll