Compliance


Naleving van Voorschriften: Essentieel voor Werkgevers en Werknemers

Wat is Compliance?

Compliance verwijst naar de naleving van wettelijke voorschriften, regels, en interne beleidslijnen binnen een organisatie. Het waarborgt ethisch en juridisch handelen op alle niveaus.

Voor Werkgevers

Voor werkgevers is compliance een cruciaal aspect van goed ondernemingsbestuur. Het implementeren en handhaven van beleid en procedures zorgt niet alleen voor wettelijke naleving, maar versterkt ook de reputatie van het bedrijf en minimaliseert risico’s.

Voordelen voor Werkgevers:

  • Juridische Bescherming: Voorkom juridische problemen en boetes door naleving van wet- en regelgeving.
  • Reputatieopbouw: Een compliant bedrijf geniet het vertrouwen van klanten, investeerders en werknemers.
  • Risicobeheer: Identificeer en minimaliseer operationele risico’s door strikte naleving.

Voor Werknemers

Voor werknemers betekent compliance een veilige en ethische werkomgeving. Het begrijpen en volgen van bedrijfsvoorschriften draagt bij aan een gezonde bedrijfscultuur en individuele verantwoordelijkheid.

Hoe Werknemers Bijdragen aan Compliance:

  • Educatie: Leer en begrijp bedrijfsregels en beleid om compliant gedrag te waarborgen.
  • Meldingscultuur: Stimuleer open communicatie over mogelijke overtredingen om een ethische werkomgeving te behouden.
  • Persoonlijke Verantwoordelijkheid: Neem de verantwoordelijkheid voor het naleven van voorschriften in dagelijkse activiteiten.

In samenvatting, compliance is een gedeelde verantwoordelijkheid. Voor werkgevers is het de sleutel tot juridische bescherming en reputatieopbouw, terwijl werknemers bijdragen aan een ethische werkomgeving door persoonlijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid.

wil je een adviesgesprek met een van onze consultants?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper