Outplacement

Outplacement: Ondersteuning voor Werknemers en Werkgevers tijdens Transities

H1: Wat is Outplacement?

Outplacement is een professionele service die door werkgevers wordt geboden om ondersteuning te bieden aan werknemers die hun baan verliezen als gevolg van herstructurering, bedrijfssluitingen of andere veranderingen op de arbeidsmarkt. Het doel van outplacement is om deze werknemers te helpen bij hun zoektocht naar een nieuwe baan, door middel van begeleiding, training en advies.

H2: Voor Werkgevers:

Voor werkgevers biedt outplacement diverse voordelen. Het toont betrokkenheid bij de welzijnsbehoeften van hun werknemers en versterkt het imago van het bedrijf als een sociaal verantwoorde werkgever. Het kan de stress verminderen die gepaard gaat met ontslag en de eventuele negatieve impact op de achterblijvende werknemers minimaliseren. Bovendien kan outplacement helpen bij het behouden van een positieve relatie met voormalige werknemers, wat gunstig kan zijn voor het bedrijfsimago op lange termijn.

H3: Voor Werknemers:

Outplacement biedt werknemers praktische ondersteuning en begeleiding tijdens een vaak uitdagende en onzekere periode. Het omvat doorgaans hulp bij het bijwerken van cv’s, sollicitatievaardigheden, loopbaanadvies en soms zelfs omscholing of training voor een nieuwe loopbaanrichting. Door deze ondersteuning kunnen werknemers hun zelfvertrouwen herwinnen, hun zoektocht naar werk effectiever maken en sneller een nieuwe baan vinden die aansluit bij hun vaardigheden en interesses.

Outplacement biedt dus een georganiseerde en gestructureerde aanpak voor zowel werkgevers als werknemers tijdens een transitieperiode. Door het aanbieden van deze service tonen werkgevers empathie en zorg voor hun werknemers, zelfs in tijden van verandering en onzekerheid.

Het is van essentieel belang dat werkgevers en werknemers de mogelijkheden en beperkingen van de outplacementdiensten bespreken en samenwerken om het meeste uit dit ondersteuningsproces te halen.

wil je een adviesgesprek met een van onze consultants?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper