WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten)

Ontdek WGA: Werkhervatting voor Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten

H1: Wat is WGA?

WGA, of Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten, is een cruciaal onderdeel van het Nederlandse arbeidsstelsel. Voor zowel werkgevers als werknemers is het essentieel om te begrijpen wat deze regeling inhoudt en hoe deze van invloed kan zijn op de arbeidsverhoudingen.

H2: Voor Werkgevers

Als werkgever speelt u een belangrijke rol bij het beheren van de WGA-regeling binnen uw organisatie. WGA omvat de re-integratie van medewerkers die gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn verklaard. Het is van vitaal belang om proactief samen te werken met arbeidsdeskundigen en verzekeringsmaatschappijen om de beste strategieën voor werkhervatting te ontwikkelen en de financiële impact te minimaliseren.

H3: Voor Werknemers

Werknemers die te maken hebben met gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid kunnen vertrouwen op de WGA-regeling om de terugkeer naar de arbeidsmarkt te vergemakkelijken. Het biedt ondersteuning bij re-integratie-inspanningen en waarborgt een zorgvuldige afstemming van arbeidsmogelijkheden met individuele capaciteiten.

Het begrijpen van WGA is van groot belang voor een soepele werkhervatting en het waarborgen van de rechten en plichten van zowel werkgevers als werknemers. Zorg voor een doordacht beleid en werk samen met experts om de impact van gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid effectief te beheren.

wil je een adviesgesprek met een van onze consultants?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper