Yield ratio

Begrijp de ‘Yield Ratio’: Het Sleutelcijfer voor Werkgevers en Werknemers

H1: Wat is de Yield Ratio?

De ‘Yield ratio’ (ook wel bekend als de wervingsrendementsratio) is een belangrijk meetcijfer dat zowel werkgevers als werknemers inzicht biedt in het wervingsproces. Het is een verhouding die de effectiviteit van het aantrekken en selecteren van nieuwe medewerkers weerspiegelt. Het berekenen en begrijpen van de Yield ratio is essentieel om te zorgen voor een efficiënt en kosteneffectief wervingsproces.

H2: Hoe wordt de Yield Ratio Berekend?

De Yield ratio wordt berekend door het aantal sollicitanten dat uiteindelijk wordt aangenomen te delen door het totale aantal sollicitanten dat in het wervingsproces is betrokken, vermenigvuldigd met 100 om een percentage te krijgen. De formule is als volgt:

Yield Ratio=(Aantal Aangenomen SollicitantenTotale Aantal Sollicitanten)×100%Yield Ratio=(Totale Aantal SollicitantenAantal Aangenomen Sollicitanten​)×100%

Bijvoorbeeld, als een organisatie 200 sollicitanten heeft en uiteindelijk 10 van hen in dienst neemt, is de Yield ratio:

Yield Ratio=(10200)×100%=5%Yield Ratio=(20010​)×100%=5%

H3: Waarom is de Yield Ratio Belangrijk?

Voor Werkgevers:

  • Kostenefficiëntie: Een lage Yield ratio kan wijzen op inefficiëntie in het wervingsproces, wat leidt tot hogere kosten voor het aantrekken van nieuwe medewerkers. Werkgevers willen streven naar een hogere Yield ratio om de kosten te verlagen.
  • Kwaliteit van Aanwervingen: Een hoge Yield ratio kan duiden op een effectieve selectie van gekwalificeerde kandidaten. Het zorgt ervoor dat werkgevers de juiste mensen voor de juiste functies vinden.
  • Tijd en Productiviteit: Een lage Yield ratio betekent vaak dat er meer tijd wordt besteed aan het beheren van sollicitanten die uiteindelijk niet worden aangenomen. Een hogere Yield ratio kan de productiviteit van het wervingsproces verbeteren.

Voor Werknemers:

  • Kans op Succes: Werknemers kunnen de Yield ratio gebruiken om inzicht te krijgen in de concurrentie en hun kansen om aangenomen te worden bij een bepaalde werkgever.
  • Aanpassing aan Cultuur: Een organisatie met een hoge Yield ratio kan erop duiden dat het selectieproces gericht is op het vinden van kandidaten die goed passen bij de bedrijfscultuur.

Kortom, de Yield ratio is een cruciaal cijfer dat werkgevers helpt bij het optimaliseren van hun wervingsprocessen en werknemers in staat stelt hun kansen op succes te begrijpen. Het is een meetinstrument dat de efficiëntie en effectiviteit van het wervingsproces in kaart brengt en een win-win is voor zowel werkgevers als werknemers.

wil je een adviesgesprek met een van onze consultants?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper