Léon Maas aan de slag als franchisenemer

BREDA – Léon Maas is deze week aan de slag gegaan als franchisenemer onder de vlag van Payper. Léon zal landelijk actief zijn en werkt vanuit Oosterhout (N-Br). Met een technisch bedrijfskundige achtergrond is hij zijn loopbaan gestart in een productie omgeving. Na het behalen van een MBA-titel en verbreding naar marketing-, operationeel-, commercieel- en general management is Léon echter al vele jaren werkzaam in business-to-business dienstverlening. Hierbij heeft hij specifieke ervaring in de schoonmaak- en beveiligingsbranche, alsook in de zorg. Zonder uitzondering sectoren waar ‘mensen het verschil maken’.

Flexibiliteit en risicobeheersing
“Als eindverantwoordelijk manager in de dienstverlening besefte ik me als geen ander dat het vinden en binden van goed en gemotiveerd personeel misschien wel de belangrijkste voorwaarde voor succes is. Maar ook heb ik ervaren dat naast de dagelijkse operationele aansturing en coaching van medewerkers er veel aandacht, kennis en kunde nodig is voor de juridische- en administratieve aspecten verbonden aan het werkgeverschap. Deze kennis en ervaring is echter vaak in onvoldoende mate aanwezig en de risico’s als gevolg van fouten zijn groot.

Wat te denken van een langdurig verzuim waarbij niet geheel volgens het boekje is gehandeld?  De kans dat je na 2 jaar loondoorbetaling van het UWV een sanctie opgelegd krijgt en ook het derde jaar nog (deels) moet doorbetalen is dan groot. Voor veel bedrijven, zeker in de people-business is dat nauwelijks op te brengen.

“Payper heeft een goed concept”
Daarnaast is het mee kunnen ademen van de personele capaciteit met de omvang van de opdrachtenportefeuille van groot belang. Payrolling biedt én flexibiliteit én risicobeheersing en is in mijn ogen dan ook een heel mooi product. Goed werkgeverschap in optima forma. Werven, selecteren, coachen en boeien van medewerkers door de operationele werkgever en alle juridische- en administratieve rompslomp door een payroll bedrijf dat juist daarin zijn specialisme heeft. In de beveiliging heb ik daarvan succesvolle voorbeelden gezien. Toen PAYPER mij de mogelijkheid bood om als ondernemer met het door hun ontwikkelde concept van start te gaan hoefde ik daar dan ook niet lang over na te denken”, aldus Léon Maas.

Team franchisenemers groeit

Commercieel directeur Jan Klerkx van Payper: “Léon is van toegevoegde waarde voor Payper. Hij neemt een enorme expertise mee vanuit de markt waarin hij enkele jaren succesvol heeft gewerkt. Vanuit onze branchegerichte aanpak biedt dat onze klanten nog meer toegevoegde waarde.”

Payper, your people’s employer

Payper, your people’s employer biedt hrm diensten en oplossingen voor het uitbesteden van flexpools via bijvoorbeeld payrolling in branches als industrie, logistiek, zorg, horeca, retail en beveiliging. Daarbij handelt Payper vanuit het principe van “goed werkgeverschap”. Tevens biedt Payper backoffice services aan zelfstandig uitzendbureaus.

Payper heeft de werving en selectie van franchisenemers uitbesteed aan Aad van Endhoven van Avance Breda (076-5317933, mobiel 06-81527450 en mail.

Deel dit bericht!