waarom is werken op payroll basis in de horeca zo populair?
Vaak is horeca seizoensgebonden en wordt er veel gewerkt met tijdelijke krachten. Door een relatief hoog verloop en veel flexibele contracten, is de administratieve last voor personeelszaken in de horeca groot. Ervaar jij dit ook zo? Dan hebben we goed nieuws. Want des te groter is dan je profijt met payrolling.
Omdat je alle administratieve- en juridische HR-taken uit handen geeft, bespaar je veel tijd, terwijl je tegelijkertijd goed voor je personeel zorgt. Iets dat steeds belangrijker is; je hebt je personeel tenslotte hard nodig. Met payrolling zijn personeelszaken voor je medewerkers altijd goed geregeld. Zij kunnen flexibel werken, zonder dat ze hun zekerheden opgeven. Payroll medewerkers krijgen dezelfde arbeidsvoorwaarden als vast personeel. Op de werkvloer is er dus geen verschil.
hoe gaat payroll in de horeca in zijn werk —
Medewerkers die jij zelf hebt aangenomen, zetten wij over op onze loonlijst. Wij zijn juridisch gezien dan werkgever. En dat betekent dat we ook veel HR-taken van je overnemen. Zoals het maken van arbeidscontracten, het voeren van de loonadministratie, het uitvoeren van de salarisbetalingen en het afdragen van premies.
— schakel snel als horeca ondernemer met personeel op payroll basis
Wanneer je als horeca-ondernemer met personeel op payroll basis werkt, ben je uiterst flexibel en wendbaar. Want je betaalt alleen voor gewerkte uren zonder de administratieve rompslomp en werkgeversrisico’s! Payroll is ideaal om (seizoens)pieken op te vangen.
Payroll is hierdoor erg geschikt voor de horeca en daarom ook erg populair in deze branche. Bovendien is payroll vaak goedkoper dan het zelf aannemen van medewerkers.
payroll is ook gunstig voor jouw medewerkers in de horeca —
Voor medewerkers is payrolling eveneens gunstig. Veel jongeren en studenten werken bijvoorbeeld naast hun studie in de horeca. Met payroll kunnen zij flexibel werken, maar hebben ze ook zekerheid. Want ze krijgen dezelfde arbeidsvoorwaarden en worden betaald vanuit de juiste CAO. Bovendien bouwen ze ook pensioen op. Payroll medewerkers hebben meer zekerheden en rechten gekregen de laatste jaren. En dat geeft jou als werkgever meer mogelijkheden om ook flexibel personeel lang(er) aan je te organisatie binden.
Payper neemt als payrollbedrijf de medewerkers over op de loonlijst en wordt juridisch de werkgever. De payroll medewerker ontvangt dan vanuit het payrollbedrijf een arbeidscontract en later ook de salarisstroken en jaaropgaven. Heeft de medewerker een HR-vraag? Dan kan hij daarvoor bij ons terecht. Het is dus vooral administratief merkbaar voor een medewerker dat hij op payroll basis werkt.
kies ook jij voor horeca payroll via Payper?
zorgeloos payrolling
mogen we een half uurtje van jouw tijd?
We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken want met Payper kun je ervan verzekerd zijn dat alle medewerkers continuïteit hebben, uitstekende arbeidsvoorwaarden, naleving van de CAO's voor Horeca en Catering en een juiste en tijdige uitbetaling van hun loon en vergoedingen.
efficient
minder operationele HR-taken en optimale en kwaliteitsvolle HR-ondersteuning.
veilig
beperk werkgeversrisico’s terwijl je toch een band opbouwt met de medewerkers.
gelijkwaardig
arbeidsvoorwaarden die gelijk zijn aan die van je vaste personeel.
zuiver
geen contractuele trucjes, geen shortcuts, geen halve beloftes.