blog

NOOIT MEER HOEVEN WERVEN

Personeelswisseling is lang niet altijd ongezond. Maar zeker in een krappe arbeidsmarkt is het behouden van (goede) medewerkers minstens zo belangrijk als het aantrekken van nieuwe. Hoe houd je nou net die goede mensen binnenboord? Vooruit, 'nooit meer werven' is misschien wat overdreven, maar we helpen je graag in drie eenvoudige stappen naar veel minder werven.

HR Live | Nooit meer hoeven werven

HR Live 14-10-2021

Personeelswisseling is lang niet altijd ongezond. Maar zeker in een krappe arbeidsmarkt is het behouden van (goede) medewerkers minstens zo belangrijk als het aantrekken van nieuwe. Hoe houd je nou net die goede mensen binnenboord? Vooruit, ‘nooit meer werven’ is misschien wat overdreven, maar we helpen je graag in drie eenvoudige stappen naar veel minder werven.

hr live 1200x628 1

  1. Creëer inzicht in je personeelsbestand: Hoe ziet je team eruit? Wat is de gemiddelde leeftijd? Hoe lang werken medewerkers gemiddeld bij je organisatie? En over wat voor soort contracten praten we dan?
  2. Meet de medewerkerstevredenheid: Je medewerkers zijn het cement van je organisatie. Je ziet ze bijna dagelijks, maar weet je ook echt wat ze denken? Zitten ze nog op hun plek, of hebben ze behoefte aan ondersteuning?
  3. Stel een retentiebeleid op voor het behoud van talentvolle medewerkers.

We willen je vragen om ons ook wat inzicht te verschaffen. Mogen we je daarvoor anoniem een paar vragen stellen? De antwoorden gebruiken wij om de inhoud van onze workshop op 14 oktober zo goed mogelijk aan te sluiten op wat er bij jou speelt. Het invullen van de enquête duurt 3 minuten. Je helpt ons ermee.

Volg onze workshop ‘Nooit meer hoeven werven’

Wil je tijdig anticiperen, in plaats van steeds achteraf brandjes blussen? Onze workshop ‘Nooit meer hoeven werven’ kan een goede eerste stap zijn om met strategische personeelsplanning aan de slag te gaan. Zien we je daar? We hebben nog enkele kaarten weg te geven, dus heb je interesse? Laat het ons weten.

wil je een adviesgesprek met een van onze consultants?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.

esther klip

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Esther, salesconsultant Payper

enkele andere interessante artikelen

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.