Grootste stijgers omzetranglijst Flexmarkt

Payper en Please grote stijgers in payrolling

Gepubliceerd in Flexmarkt 3, 22 juni 2016.

Dennis Mensink

Het gaat goed met payrolling in Nederland. De grootste stijgers op de Omzetranglijst wisten een omzettoename van ruim 50 procent te behalen en zijn volledig op eigen kracht gegroeid. Dat blijkt uit de Flexmarkt Omzetranglijst 2015. Twee van de hardst groeiende organisaties in de branche zijn Payper en Please Payroll. Hoe verklaren zij hun succes?

In 2015 is payrolling-onderneming Payper het snelst gegroeid, met 62,4 procent ten opzichte van 2014. Dat gebeurde volledig op eigen kracht. Next Payroll deed het eveneens goed met een volledig autonome omzettoename van 61,7 procent. En ook Please Payroll behoorde vorig jaar tot de grootste groeiers: het bedrijf wist een stijging van 52,2 procent te realiseren. Pay for People behaalde in 2015 een omzetgroei van 51,3 procent ten opzichte van het jaar ervoor. PSC maakt de top vijf compleet met een omzetstijging van 48,6 procent.

Toegenomen marktvraag
‘De omzetstijging die we het afgelopen jaar meemaakten, is eigenlijk aan verschillende zaken te danken’, vertelt Edwin Schaap, algemeen directeur bij Payper. ‘De marktvraag is toegenomen. Steeds meer bedrijven zetten in op flexibilisering en ook de Wet werk en zekerheid (Wwz) pakt positief voor ons uit. Daarbij hebben we onze salesforce sterk uitgebreid en geïnvesteerd in een venture-netwerk: we bieden onze diensten nu in het hele land aan via resellers. Op die manier zijn we goed aanwezig op de markt.’

Lees het hele artikel in Flexmarkt 3, verschenen op 22 juni 2016.

Bekijk hier de ranglijst >

Deel dit artikel!