Image

Staan deze HR ontwikkelingen op uw agenda voor 2018?

2018 belooft een dynamisch jaar te worden met vele uitdagingen en kansen op HR gebied. Wij zien ontwikkelingen die grote impact hebben op organisaties:

  • Duurzame inzetbaarheid
  • Tekort aan personeel
  • Privacy en databeveiliging
  • Budget 2018

Wij gaan graag het gesprek met u aan. We zijn erg benieuwd of de ontwikkelingen van 2018 op uw agenda staan. Deze ontwikkelingen hebben namelijk effect op uw doelstellingen voor het nieuwe jaar. Daarom wisselen we graag vrijblijvend met u van gedachte.

Duurzame inzetbaarheid

Beheer flexibele schil - Strategische personeelsplanning

Er zijn verschillende invloedsfactoren die de continuïteit in het geding brengen. Op het gebied van personeel is de arbeidsmarktkrapte een belangrijke factor. Maar ook de digitalisering en robotisering zorgen voor een veranderend werklandschap. 

Het is hierdoor extra belangrijk om een goede strategische personeelsplanning te hebben binnen de organisatie. Flexibiliteit is hierbij een sleutelwoord. De juiste man, op het juiste moment, op de juiste plek. Een goed inzetbare en inzichtelijke flexibele schil is hierbij noodzakelijk.

Tekort aan personeel

Werving, selectie en binding van nieuwe medewerkers

De krapper wordende arbeidsmarkt is een bekende ontwikkeling. Maar ook het behouden van personeel is steeds vaker een uitdaging. Werving en selectie wordt hierdoor steeds belangrijker. Echter is het binden van nieuwe medewerkers niet gemakkelijk. Zo heeft 'generatie Y' hele andere beweegredenen dan de meer ervaren professional.

Des te meer redenen om een aantrekkelijke werkgever te zijn met goed werkgeverschap. Het vervolg is extra aandacht besteden aan arbeidsmarktcommunicatie en een slimme, effectieve werving en selectie.

Privacy en databeveiliging

Correct beheer van loon- & personeelsadministratie

De steeds meer digitaal wordende maatschappij biedt vele veranderingen en voordelen zoals gemak en snelheid. Maar het brengt ook extra risico's en verantwoordelijkheden met zich mee.

In het geval van correct beheer van loon- en personeelsadministratie zijn er wet- en regelgeving over het opslaan van persoonsgegevens. Organisaties hebben tot 25 mei 2018 de tijd om te voldoen aan de nieuwe Europese AVG wet. Het is belangrijk dat organisaties weloverwogen acties uitvoeren om de aanpassingen voor de wet goed te verankeren in de organisatie.

Budget 2018

Besparen op personeelskosten

Verschillende invloedsfactoren als automatisering en decentralisatie hebben besparingen op personeelskosten tot gevolg. Dit kan leiden tot ongeregeldheden en onwelkome veranderingen binnen de organisatie.

Het is belangrijk dat de besparingen niet ten koste gaan van de productiviteit en continuïteit. Om dit te voorkomen is het essentieel om de inzet van personeel te optimaliseren. Het efficient inzetten van personeel zorgt voor weerbaarheid bij veranderingen door automatisering, decentralisatie of bezuinigingen.

Over Payper

De vaste waarde in flexibel werk

Payper is uw strategische partner op het gebied van flexibele arbeid. Wij bieden structurele oplossingen op het gebied van payroll, backoffice services en HR management. Oplossingen waarmee flexibele arbeid duurzaam verankerd wordt in uw organisatie.

Met PayperOne, ons in eigen beheer ontwikkelde platform, zetten wij in op innovatie en vooruitstrevendheid. PayperOne maakt HRM gemakkelijk, toegankelijk en inzichtelijk. Het platform is gebouwd op Salesforce™, de #1 in cloud based CRM-software ter wereld. Alle data staat centraal in dit systeem en biedt een grote veiligheid en goede dataprotectie.  


Welke uitdaging ziet u in 2018?

Image
Dennis van Hilten
Key Account Manager