Hoe een payroll constructie je tijd en zorgen bespaart


Dankzij de payroll constructie krijg je weer tijd en ruimte voor jouw onderneming. Met de zekerheid dat alles rondom je personeel goed geregeld is.
Ontvang meer informatie
 

Payrolling; de ultieme driehoeksverhouding

In een payroll constructie is de payrollonderneming de juridisch werkgever. Dit betekent dat bij payrolling de werkgever zelf verantwoordelijk is voor de selectie en werving van de werknemers. Deze werknemers treden vervolgens in dienst bij een payrollonderneming. De payrollonderneming wordt zo de formele werkgever van de werknemer; het betalen van salarissen, pensioenregelingen, verzekeringen en de personeelsadministratie zijn dan ook de verantwoordelijkheid van de payrollonderneming. Hetzelfde geldt voor scholing, begeleiding en doorbetaling bij ziekte. De ondernemer wordt zo ontlast, zonder dat dit ten koste gaat van de professionele uitvoering van werkgeverstaken. Deze worden uit handen gegeven waardoor er een driehoeksverhouding ontstaat tussen werkgever, werknemer en opdrachtgever.

Voordelen van een payroll constructie

 • Kosten- en tijdsbesparing

  Payroll neemt de personeelsadministratie en andere HR-taken van je over. Dit bespaart uren die je kunt besteden aan je core business en het aansturen van je medewerkers. Je betaalt hiervoor een vergoeding maar het kan tegelijkertijd een besparing opleveren. Je betaalt namelijk alleen de daadwerkelijk gewerkte uren.

 • Continuïteit én flexibiliteit

  Payroll bied je flexibele contractvormen. Wanneer je zelf medewerkers in dienst neemt, kun je hen maximaal 3 contracten voor een periode van 2 jaar aanbieden. Payroll biedt meer continuïteit; je kunt medewerkers tot 5½ jaar flexibel inzetten.

 • Verlengstuk van je organisatie

  Je payroll partner is eigenlijk een externe afdeling personeelszaken. Medewerkers kunnen met hun vragen over bijvoorbeeld loonstrook, contract of jaaropgave direct terecht bij de payroll partner.

 • Beperken van de werkgeversrisico’s

  Met een betrouwbare payroll partner geef je het juridisch werkgeverschap en daarmee vrijwel alle werkgeversrisico’s uit handen. Dat biedt meer rust en zekerheid. Je kunt ook financiële risico’s rondom ziekte en verzuim uitsluiten. Als een medewerker niet werkt, hoef jij ook niets te betalen terwijl je medewerker gewoon zijn of haar salaris krijgt.

 • Altijd actueel HR beleid

  Door over te stappen op payroll kun je een beroep doen op een professionele partner die gespecialiseerd is in personeelsvraagstukken en werkt volgens de meest actuele cao en wet- en regelgeving. Hier hoef jij je dus niet meer in te verdiepen.

 • Zekerheid voor je werknemers

  Met payroll bied je jouw werknemers de zekerheid van goed werkgeverschap: Het salaris wordt op een vaste dag uitbetaald. De medewerker werkt altijd onder de juiste cao. De pensioenopbouw en verzekeringen zijn correct geregeld. Bij ziekte of verlof wordt conform de wet- en regelgeving doorbetaald

"Wetend dat de zaken ‘achter de schermen’ snel en goed geregeld worden geef ik de zorg van onze flexmedewerkers met een gerust hart uit handen aan Payper."

- Marieke Rodenrijs - Senior P&O Adviseur Gemeente Vlaardingen

Image

Meer informatie over een payroll constructie?

Vul hieronder het formulier in om meer informatie te ontvangen over de mogelijkheden van een payroll constructie. Ook is het mogelijk om direct een offerte aan te vragen.

De voordelen op een rij

 • Tot 5,5 jaar flexibele contractvormen
 • Geen eigen risico bij ziekte
 • Maximale flexibiliteit
 • Tijdsbesparing
 • Besparing personeelskosten
 • Geen complexe administratie
 • Stipte en correcte uitbetaling salaris
 • Overzicht in personeelskosten
 • Professionele HR ondersteuning
 • Geen zorgen over werkgeversrisico’s

PayperOne

Onze dienstverlening is compleet digitaal ondergebracht in ons eigen platform PayperOne. Het platform is gebouwd op de fundering van Salesforce, wereldwijd leider in cloudbased CRM software, en biedt alle gebruikers maximale transparantie en gemak.

Alles weten over Payroll?


Payper is ruim 15 jaar partner in payroll en andere HR-diensten voor kleine en grotere bedrijven in verschillende branches. Wil je weten wat payroll jou kan bieden? Het boek 'Payroll volgens Payper' legt uit wat het inhoudt en biedt je handvatten om een weloverwogen keuze te maken.

Vraag het gratis boek aan
 

VanderValk_logo_Payper_payroll
AlbertHeijn_logo_Payper_payroll
Humanitas_logo_Payper_payroll
Werktalent_logo_Payper_payroll
Gemeente_Vlaardingen_logo_Payper_payroll
Jumbo_Logo_Payper
Panos_logo_Payper_payroll
Interim_Jobs_logo_Payper_payroll
BurgerKing_logo_Payper_payroll
Subway_logo_Payper_payroll