Wat zijn de kosten van payroll?


Ontvang meer informatie
 

Wat kost payroll?

Payroll is een service waarbij de administratieve en juridische lasten worden overgenomen door de payroll organisatie. Toch is het niet voor iedereen duidelijk wat een payroll constructie kost en hoe een payroll tarief is opgebouwd. Een goede payroll partij is transparant in de opbouw van de factor en in de payroll kosten waardoor er achteraf geen verassingen kunnen ontstaan. Als ondernemer betaal je voor een service. De samenwerking met een payroll organisatie gaat verder dan simpelweg het uitbetalen van salarissen. Een goede payroll partij is een partner die je als ondernemer flexibiliteit biedt en ontzorgt. De payroll partij is op de hoogte van alle wet en regelgeving, draagt zorg voor de afdrachten van premies en past het fasensysteem toe in de contracten voor meer flexibiliteit.

De omrekenfactor

De meeste payroll organisaties, waaronder Payper hanteren een omrekenfactor. De kosten die je maandelijks betaalt, hangt af van deze factor. De factor maakt het simpel om zelf de kosten te berekenen: Bruto uurloon van je medewerker * omrekenfactor = je payroll tarief. Voorbeeld:  10,- euro bruto per uur * 1,6 omrekenfactor =  € 16,- uurtarief

De omrekenfactor is opgebouwd uit veel verschillende elementen, zoals het aantal vakantiedagen van de medewerker, de cao en het pensioen. Maar de factor bestaat uit meer onderdelen. Iedere payroll organisatie neemt weer andere onderdelen op in de factor. Daarom is de factor bij iedere payroll organisatie anders. Vraag daarom altijd goed na wat wel en vooral wat niet in de factor is opgenomen.

Payroll kost geld, maar het levert op!

Als ondernemer betaal je voor een service die je tijd bespaart die je aan andere taken kunt besteden en je de garantie geeft dat je HR-beleid overeenstemt met de meest actuele wet- en regelgeving. Payrolling is vaak zelfs goedkoper dan personeel op de eigen loonlijst zetten. Door samen te werken met een payroll organisatie ben je af van de administratieve lasten en de juridische risico’s. De personeelskosten worden teruggebracht tot één transparante factuur. Een goede payroll partij is transparant in de opbouw van de vergoeding en dus in de kosten waardoor er achteraf geen verrassingen kunnen ontstaan. Je maakt afspraken met je payroll organisatie over een heldere omrekenfactor. Naast het brutoloon zitten tevens de werkgeverslasten, pensioenen en premies verpakt in deze factor. Je betaalt alleen voor de gewerkte uren van je werknemers en hebt geen last meer van de kosten die bijvoorbeeld bij ziekteverzuim komen kijken. Hierdoor ben je onder de streep vaak goedkoper uit en heb je er verder weinig omkijken naar.

"Wetend dat de zaken ‘achter de schermen’ snel en goed geregeld worden geef ik de zorg van onze flexmedewerkers met een gerust hart uit handen aan Payper."

- Marieke Rodenrijs - Senior P&O Adviseur Gemeente Vlaardingen

Image

Maar wat kost payroll nu precies? Bereken je payroll tarief

Vul hieronder het formulier in om meer informatie te ontvangen over het berekenen van de kosten van payroll. Ook is het mogelijk om direct een offerte aan te vragen.

De voordelen op een rij

  • Tot 5,5 jaar flexibele contractvormen
  • Geen eigen risico bij ziekte
  • Maximale flexibiliteit
  • Tijdsbesparing
  • Besparing personeelskosten
  • Geen complexe administratie
  • Stipte en correcte uitbetaling salaris
  • Overzicht in personeelskosten
  • Professionele HR ondersteuning
  • Geen zorgen over werkgeversrisico’s

PayperOne

Onze dienstverlening is compleet digitaal ondergebracht in ons eigen platform PayperOne. Het platform is gebouwd op de fundering van Salesforce, wereldwijd leider in cloudbased CRM software, en biedt alle gebruikers maximale transparantie en gemak.

Alles weten over Payroll?


Payper is ruim 15 jaar partner in payroll en andere HR-diensten voor kleine en grotere bedrijven in verschillende branches. Wil je weten wat payroll jou kan bieden? Het boek 'Payroll volgens Payper' legt uit wat het inhoudt en biedt je handvatten om een weloverwogen keuze te maken.

Vraag het gratis boek aan
 

VanderValk_logo_Payper_payroll
AlbertHeijn_logo_Payper_payroll
Humanitas_logo_Payper_payroll
Werktalent_logo_Payper_payroll
Gemeente_Vlaardingen_logo_Payper_payroll
Jumbo_Logo_Payper
Panos_logo_Payper_payroll
Interim_Jobs_logo_Payper_payroll
BurgerKing_logo_Payper_payroll
Subway_logo_Payper_payroll