“Stijging werkgelegenheid vooral te danken aan uitzendsector”

BREDA/UTRECHT – Het aantal medewerkers in Nederland dat een payrollcontract heeft, is gegroeid van 145.000 in 2009 naar 195.000 in 2014. Dat is een groei van 34% in 5 jaar tijd. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Rabobank in 2015 liet uitvoeren door het bureau Panteia.

Daarmee lijkt het belang van de uitzendbranche voor de Nederlandse economie in de afgelopen twintig jaar stevig toegenomen. Het vergroten van de flexibele schil met vooral langlopende uitzendcontracten is flink gestegen. Het onderzoeksbureau schrijft: “In de afgelopen anderhalf jaar is de stijging van de werkgelegenheid ook vooral te danken aan de uitzendsector.

Langlopende contracten
Het aantal uitzenduren is de laatste jaren flink toegenomen, vooral doordat het aantal uitzenduren van uitzendkrachten met een langdurig contract enorm is toegenomen. Het aantal uitzenduren in de zogeheten B- en C-fasen was in het derde kwartaal van 2015 het hoogste ooit. Bedrijven zouden er steeds vaker voor kiezen om werknemers een langlopend uitzendcontract te geven in plaats van een contract voor bepaalde tijd of een vast dienstverband. Dit sluit aan bij de behoefte aan een grotere flexschil bij bedrijven.

Toekomst
Dat de groeiende vraag naar personeelsflexibiliteit zich de afgelopen jaren uit in stijging van het aantal uitzenduren, wil niet zeggen dat de uitzendbranche in de toekomst zonder meer zal blijven groeien. Volgen de Rabobank is het de vraag of organisaties hun personeelsbestand in de toekomst flexibel houden door het inhuren van flexibele krachten via een uitzendbureau of dat ze dit op een andere manier doen, bijvoorbeeld door vaker een tijdelijk contract aan te bieden. De aantrekkelijkheid van het inhuren van flexibele krachten is onder meer afhankelijk van wetgeving.

 

Deel dit bericht!

Aanmelden nieuwsbrief