HR-trends & actualiteit

Terugblik 2018 HR Open Standards Community Meeting

Op donderdag 25 oktober vormde het B-gebouw in Amsterdam het decor voor de jaarlijkse HR Open Standards meeting. De meeting stond in het teken van kennisdeling en samenwerken, gericht op het belang van standaarden in data uitwisseling.

Leestijd ongeveer

De meeting werd afgetrapt door Jan-Willem van der Boom, board member van het HR Open Standards Consortium. Het consortium, opgericht in 1999, is de enige onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk die zich toelegt op de ontwikkeling en promotie van een standaardpakket aan specificaties om uitwisselingen van HR gegevens mogelijk te maken. Het voordeel van een standaard is de eenvoudige implementatie die zorgt voor een tijd- en kosten effectieve integratie. Jan-Willem benadrukte het belang van een standaard en met name de adoptie van de standaard. ‘Wat als de lampenindustrie geen standaard fitting had ontwikkeld, dan moest iedere fabrikant van lampen opnieuw het wiel uitvinden’.

De toetreding van payper

Na Jan-Willem sprak Edwin Schaap, CEO van Payper, over de reden waarom Payper lid is geworden van het consortium. ‘Simplify Employability, oftewel HR simpel en toegankelijk maken. Met deze zin in ons achterhoofd zijn we ons eigen platform PayperOne gaan ontwikkelen. Tijdens de ontwikkeling merkten we het belang van een eenduidige standaard om data te delen met andere systemen.

Het kost namelijk enorm veel ontwikkeltijd om een correct werkende koppeling te maken met een ander systeem. Dit moest anders, simpeler. Daarom maakt Payper deel uit van de payroll groep van HR Open Standards en dragen we bij aan de ontwikkeling van een standaard die niet alleen ons leven maar ook van onze partners een stuk makkelijker gaat maken”

hr open terugblik

De uitdaging van applicatie integratie

Hoe implementeer je de standaard? Deze vraag werd beantwoord in de presentatie van Paula van Strien, Salesforce developer bij Payper en Marcel de Brauwer, directeur HR2day. Payper is de samenwerking aangegaan met HR2day om de volledige verloning van payroll medewerkers te laten verlopen via het platform PayperOne.

Om een correcte verloning te doen moesten beide systemen aan elkaar worden gekoppeld om data met elkaar uit te wisselen. Paula geeft aan: “Integratie van twee applicaties, zelfs ontwikkelt op hetzelfde platform, kan buitengewoon ingewikkeld zijn. De toepassing van de HR open standaarden verandert een één op één project in een één-tot-veel project met een herbruikbare verbinding”. Bekijk de presentatie >> 

Tech en data binnen hr

De meeting werd afgesloten met een presentatie verzorgd door Ben Levine en Frank Berretty, Employee Success Business partners van Salesforce. Hoe zet je als HR afdeling, tech en data in om medewerkers te binden en te betrekken bij je organisatie. Een interessante presentatie waarin het belang van data, samenwerken op ieder niveau en het inzetten van de juiste technologie resulteert in betrokken en trotse medewerkers. Bekijk de presentatie >> 

We kijken terug op een geslaagde meeting. De ruim 30 bezoekers gingen tijdens de borrel nog enthousiast met elkaar in gesprek over de toepassing en voordelen van de standaard.

Benieuwd naar de mogelijkheden van payperone?

Onze medewerkers gaan graag met jou het gesprek aan over de mogelijkheden van PayperOne binnen jouw organisatie. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Onze adviseurs staan geheel vrijblijvend voor jou klaar om antwoord te geven op dit vraagstuk!

wil je een adviesgesprek met een van onze consultants?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper

Berichtdetails:

Datum publicatie: 26 oktober, 2018
Gewijzigd: 26 oktober, 2018
Leestijd:
Categorie: