Op zoek naar


Payroll ontzorgt door het uit handen nemen van de personele
administratie en andere HR gerelateerde zaken. 

Ontvang meer informatie
 

Wat levert Payroll op?

Payroll organisaties ontzorgen werkgevers door het overnemen van het juridisch werkgeverschap. Toch aarzelen aanvankelijk veel werkgevers over de samenwerking met een payroll organisatie; personeel is immers van doorslaggevend belang voor het succes van elke organisatie.

Payroll was tot voor kort nog onbekend en daardoor onbemind. De twijfels over payroll hebben nu bij steeds meer ondernemers en HR managers plaatsgemaakt voor de overtuiging dat uitbesteding juist meer focus, continuïteit en flexibiliteit biedt. Zeker nu de complexiteit van HR-taken en de wetgeving toeneemt en er steeds meer van je gevraagd wordt op het gebied van goed werkgeverschap. Dit leidt de laatste jaren tot een flinke groei van organisaties die hun personeelszaken uitbesteden aan een professionele payroll partner.

Flexibiliteit

Payroll biedt je de mogelijkheid om met flexibele contractvormen te werken zodat je flexibeler kunt inspelen op de vraag van de markt en de ontwikkelingen in je personeelsbestand. Wanneer je medewerkers zelf in dienst neemt, kun je kun je hen maximaal 3 contracten in 2 jaar tijd aanbieden. Payroll biedt meer continuïteit. Je kunt medewerkers namelijk tot 5,5 jaar flexibel inzetten. Naast je flexibele personeel, kun je ook vaste medewerkers overzetten op de payroll.Beperken van de werkgeversrisico’s

Met een betrouwbare payroll partner geef je bijna alle werkgeversrisico’s uit handen doordat zij het juridisch werkgeverschap overnemen. Dat biedt meer financiële rust en zekerheid. Daarnaast kun je ervoor kiezen om financiële risico’s rondom ziekte en verzuim uit te sluiten: als een medewerker niet werkt als gevolg van bijvoorbeeld ziekte of vakantie, betaalt de payroll organisatie deze uren wel uit aan de medewerker. Jij hoeft deze uren echter niet te betalen.

Verlengstuk van je organisatie

Je payroll partner is eigenlijk een externe afdeling personeelszaken. Als de medewerkers vragen hebben over bijvoorbeeld hun loonstrook, het contract of de jaaropgave, kunnen zij direct contact opnemen met de payroll partner. Dit voorkomt irritatie en onduidelijkheden op de werkvloer.Altijd actueel HR beleid

Door samen te werken met een payroll organisatie kun je een beroep doen op een professionele partner die zich heeft gespecialiseerd in personeelsvraagstukken. Zij zijn op de hoogte van de meest actuele wet- en regelgeving en de laatste cao wijzigingen. Hier hoef jij je dus niet telkens in te verdiepen.

Kosten- en tijdsbesparing

Payroll neemt een deel of de volledige personeelsadministratie en al het werk dat daarmee gemoeid is van je over. Natuurlijk betaal je een vergoeding hiervoor, maar het bespaart je flink wat uren die je kunt besteden aan je core business of kunt investeren in je personeel in de vorm van aansturing op de werkvloer. Bovendien bespaar je in de meeste gevallen zelfs op de totale personeelskosten. Je betaalt namelijk alleen de daadwerkelijk gewerkte uren. Met payroll heb je nooit meer mensen in dienst dan je echt op dat moment nodig hebt.


Zekerheid voor je werknemers

Ook werknemers genieten van deze voordelen. Met de keuze voor payroll biedt je aan je medewerkers de garantie van goed werkgeverschap. Dat kan iedere werknemer waarderen. De duidelijke voordelen voor je personeel op een rijtje:

 • Het salaris wordt op een vaste dag uitbetaald.
 • De medewerker werkt altijd onder de juiste cao.
 • De pensioenopbouw en verzekeringen zijn correct geregeld.
 • Mocht je medewerker ziek worden of verlof opnemen dan wordt conform de wet- en regelgeving doorbetaald.

Kortom, payrolling is een mogelijkheid om op een flexibele manier toe te werken naar continuïteit en groei zonder dat het teveel van je vergt en met hart voor het belangrijkste kapitaal in de organisatie, namelijk de medewerkers.

"Wetend dat de zaken ‘achter de schermen’ snel en goed geregeld worden geef ik de zorg van onze flexmedewerkers met een gerust hart uit handen aan Payper."

- Marieke Rodenrijs - Senior P&O Adviseur Gemeente Vlaardingen

Image

Meer informatie?

Vul hieronder het formulier in om meer informatie te ontvangen over backoffice. Ook is het mogelijk om direct een offerte aan te vragen.

De voordelen op een rij

 • Tot 5,5 jaar flexibele contractvormen
 • Geen eigen risico bij ziekte
 • Maximale flexibiliteit
 • Tijdsbesparing
 • Besparing personeelskosten
 • Geen complexe administratie
 • Stipte en correcte uitbetaling salaris
 • Overzicht in personeelskosten
 • Professionele HR ondersteuning
 • Geen zorgen over werkgeversrisico’s

PayperOne

Onze dienstverlening is compleet digitaal ondergebracht in ons eigen platform; PayperOne genaamd. Het platform is gebouwd op de fundering van Salesforce, wereldwijd leider in cloudbased CRM-software. Dankzij de kracht van Salesforce is PayperOne een payroll platform waar gemak en transparantie centraal staat. Alle processen zijn compleet gedigitaliseerd.

Alles weten over Payroll?


Payper verzorgt al ruim 15 jaar payrolling en andere HR-diensten voor kleine en grotere bedrijven in verschillende branches. We hebben deze ervaringen in een boek voor je gebundeld, zodat je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden en jouw eigen weloverwogen keuze kunt maken.

Vraag het gratis boek aan