veelgestelde vraag

Hoe lang mag je via payroll werken?

Bij een payrollconstructie wordt de werknemer in dienst genomen door ons, het payrollbedrijf. Wij nemen vervolgens de werkgeversverplichtingen over van de opdrachtgever / inlener. De werknemer wordt dan door ons ter beschikking gesteld aan de opdrachtgever om daar te werken. De duur van de inzet van de werknemer bij de opdrachtgever wordt bepaald in overleg tussen de opdrachtgever en het payrollbedrijf.

In principe is er geen wettelijke limiet gesteld aan de periode waarin een werknemer via payroll kan werken bij dezelfde opdrachtgever. Dit betekent dat een werknemer voor onbepaalde tijd via payroll kan werken bij dezelfde opdrachtgever, zolang de opdrachtgever en het payrollbedrijf aan alle wettelijke verplichtingen blijven voldoen.

Het is wel belangrijk om te vermelden dat een werknemer die via een payrollconstructie werkt ook onder de ketenregeling van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) valt. Dit betekent dat de werknemer maximaal drie tijdelijke contracten kan hebben binnen een periode van drie jaar. Als de werknemer na drie tijdelijke contracten nog steeds voor dezelfde opdrachtgever wil werken, kan dit bijvoorbeeld via een vast contract bij het payrollbedrijf.

wil je een adviesgesprek met een van onze consultants?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.