veelgestelde vraag

Wat is payrolling

Payroll is een arbeidsvorm waarbij een externe partij, het payrollbedrijf (Payper), de verantwoordelijkheid voor de salarisadministratie en de arbeidsrechtelijke verplichtingen (bijvoorbeeld de arbeidscontracten, de personeels- en salarisadministratie en de  samenwerking met instanties) van een werkgever overneemt en dus ook de werkgeversrisico’s zoals kosten bij verzuim.

Bij een payrollconstructie is de werknemer formeel in dienst bij het payrollbedrijf, maar werkt deze feitelijk bij de opdrachtgever. Het payrollbedrijf wordt dan de formele werkgever en neemt zaken zoals de loonbetaling, afdracht van sociale premies en belastingen en het naleven van de arbeidsvoorwaarden voor haar rekening. Dit betekent dat de opdrachtgever zich kan richten op het begeleiden en aansturen van de werknemer en minder administratieve lasten heeft.

Het voordeel van een payrollconstructie voor werkgevers is dat zij minder administratieve lasten hebben en minder risico lopen op het gebied van arbeidsrechtelijke verplichtingen, omdat deze bij het payrollbedrijf liggen. Voor werknemers kan een payrollconstructie voordelen hebben op het gebied van zekerheid en betaling van salaris en sociale premies.

Het is belangrijk om op te merken dat de werknemer bij een payrollconstructie niet in loondienst is bij de opdrachtgever, maar bij het payrollbedrijf.

wil je een adviesgesprek met een van onze consultants?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.