zekerheid

voordelen payrolling voor jou als werknemer

Payroll biedt veel voordelen voor werkgevers, zoals minder administratieve verplichtingen, verminderd risico en een goede regeling in onverwachte situaties. Maar wat zijn de voordelen voor jou als werknemer om bij ons op de payroll te staan?

je komt bij ons op de loonlijst te staan

Payroll betekent eenvoudigweg dat je op onze loonlijst komt te staan. Payper neemt het juridische werkgeverschap op zich, waardoor wij de risico's van werkgevers dragen. Bovendien nemen wij de administratieve verplichtingen en financiële afhandeling van de gewerkte uren van je werkgever over. Dit is aantrekkelijk voor werkgevers, omdat ze minder tijd hoeven te besteden aan ingrijpende wet- en regelgeving op het gebied van salarisadministratie.

Dit biedt zekerheid voor zowel je werkgever als voor jou als payrollmedewerker, aangezien je je geen zorgen hoeft te maken over je salaris, zelfs niet in gevallen van ziekte of als je werkgever failliet gaat. Je kunt bij ons terecht voor vragen over contracten, ziekte en cao. Onze dienstverlening bestaat al ruim 20 jaar en we zijn daardoor experts in alle wet- en regelgeving.

salaris altijd op tijd en correct

Als payrollmedewerker hoef je je geen zorgen te maken over uitbetaling van je salaris, wij zorgen ervoor dat je tijdig wordt uitbetaald. Je ontvangt ook een gewone salarisstrook en jaaropgave..

je salaris is gelijk aan dat van je interne collega's

als payrollmedewerker verdien je hetzelfde salaris als je collega's die rechtstreeks bij de werkgever in dienst zijn, dit is wettelijk zo geregeld. Wij regelen dit voor jou.

zorgeloze inkomenszekerheid

je hoeft je geen zorgen te maken over het verlies van inkomsten in geval van ziekte of vakantie. Net als bij een reguliere medewerker, ontvang je bij ziekte je salaris gewoon door en ook tijdens vakantie ontvang je gewoon je salaris. Hierdoor heb je financiële stabiliteit en zekerheid.

salaris bij faillissement

bij faillissement is uitbetaling van salarissen onzeker, maar payrollmedewerkers zijn beschermd. Ons payrollbedrijf neemt de verantwoordelijkheid op ons en zorgt voor loondoorbetaling. Bovendien helpen we je bij het vinden van een nieuwe baan, wat je voordeel oplevert ten opzichte van directe werknemers.

pensioen wordt opgebouwd

vanaf dag één als payrollmedewerker val je onder de pensioenregeling en bouw je pensioen op. Ook bij werkgeverswisseling blijft je pensioenkapitaal doorgaan met groeien, zolang je binnen een jaar weer aan de slag gaat.

het verschil tussen payrollmedewerker en vaste werknemer —

Er kunnen binnen hetzelfde bedrijf twee medewerkers zijn die dezelfde werkzaamheden uitvoeren, waarvan één in vaste dienst is en de ander op payroll basis werkt. Het grootste verschil tussen deze twee soorten medewerkers is wie verantwoordelijk is voor de uitbetaling van het salaris. Bij payrollmedewerkers betaalt het payrollbedrijf het salaris, terwijl bij een medewerker in vaste dienst het bedrijf waar ze werkzaam zijn verantwoordelijk is voor de uitbetaling.

logo payper wit

vast contract is gewoon mogelijk

het is onjuist te denken dat payrollmedewerkers geen vast contract kunnen krijgen. Zij kunnen net zoals andere werknemers in dienst bij de opdrachtgever een vast contract, ook bekend als een contract voor onbepaalde tijd, verkrijgen.

zelfde ontslagbescherming als vaste werknemers

er is een misverstand dat payrollmedewerkers eenvoudiger ontslagen kunnen worden. Dit is niet waar. In Nederland beschikken payrollmedewerkers over dezelfde bescherming bij ontslag als werknemers die direct in dienst zijn bij de werkgever.

payroll biedt flexibiliteit

payroll kan je flexibiliteit met behoud van goede arbeidsvoorwaarden bieden. Zo kun je bijvoorbeeld bij meerdere werkgevers werken, uren flexibel inplannen of zelfs deels als zzp'er werken.

inzicht via ons online portal PayperOne

je hebt alles onder controle in onze online portal. Houd hier je gewerkte uren bij en bekijk urenbriefjes, loonstroken en andere belangrijke documenten. Alles is op één plek en eenvoudig te regelen, zonder extra papierwerk. Dat is wel zo handig!

je hoort gewoon bij het team —

Het idee dat payrollmedewerkers zich niet verbonden voelen met de werkgever is een fabel. Payrollbedrijven als Payper nemen alleen de verantwoordelijkheid over voor de personeelsadministratie, maar payrollmedewerkers zijn volwaardige leden van het team en nemen deel aan dagelijkse activiteiten zoals overleg, teamuitjes en de lunch. Je profiteert van de voordelen van payroll werken, zonder enige nadelen te ervaren in je dagelijkse werkomgeving.

Payper staat voor zorgeloze en zuivere payrolling

Wij onderscheiden ons als payroll specialist van onze concurrenten met ‘zuivere payroll’. Een verbeterde versie van de bewezen payrolling formule. En daarmee bedoelen we; geen trucjes, geen shortcuts, geen halve beloftes maar zorgeloze zekerheid voor jouw werkgever maar vooral ook voor jou. Wij plaatsen mensen steeds op de eerste plaats, jij dus! People first!