minder administratie

payrolling in de retail en detailhandel voor maximale flexibiliteit

In de retail / detailhandel is flexibiliteit cruciaal. Als ondernemer weet je maar al te goed dat er periodes zijn waarin het rustiger is. Kwalitatief goed personeel is in deze sector een must, maar het in dienst hebben van medewerkers brengt tegelijkertijd veel administratieve verplichtingen en risico's met zich mee.

de retail en detailhandel is een van de branches met de meeste payrollmedewerkers

Waarschijnlijk ben je ondernemer geworden in de retail omdat je wilt ondernemen en werken aan een optimale klantbeleving. Niet om bezig te zijn met contractbeheer, ziek- en betermeldingen, de salarisadministratie en het verstrekken van loonstroken. Met payroll via Payper kun je deze verantwoordelijkheden aan ons uitbesteden, zodat jij je kan concentreren op wat je écht belangrijk vindt: ondernemen.

In de retail sector heb je vaak te maken met wisselende werktijden en beschikbaarheid. Het aantal uren per periode is soms anders en het aantal mensen dat voor je werkt misschien ook. Door een relatief hoog verloop en veel flexibele contracten, is de administratieve last voor personeelszaken in de retail groot. Ervaar jij dit ook zo? Dan hebben we goed nieuws. Want des te groter is dan je profijt met payrolling.

laat je gegevens achter. Onze payroll experts nemen contact met je op

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper

je focus kan weer naar de klantbeleving

je besteedt al je operationele HR-taken, inclusief het juridisch werkgeverschap aan ons uit.

flexibiliteit en snelle inzet

payrolling biedt bedrijven in de detailhandel de mogelijkheid om snel en flexibel personeel in te zetten om aan veranderende vraag te voldoen zonder zich zorgen te maken over de aanstelling en het loon.

je maakt je geen zorgen over verzuim

werkgeversrisico's zoals verzuim en -beheer nemen wij voor onze rekening. Als een medewerker ziek wordt, loop je geen risico en heb jij dus geen kosten.

het salaris is altijd juist en op tijd

je hoeft je niet bezig te houden met dingen als salarisbetaling, pensioenregelingen, verzekeringen, premie afdrachten! Die verzorgen wij steeds correct en op tijd.

je behoudt grip op kwaliteit

omdat je jouw medewerkers zelf werft, heb je grip op de kwaliteit. Terwijl je tegelijkertijd minder lasten en zorgen ervaart.

je bent verlost van operationele hr-vragen

wij beantwoorden bijna alle operationele HR-vragen van jouw mensen. Zodat jij kan blijven focussen op het ondernemen.

je kan rekenen op onze juridische ondersteuning

ook voor juridisch advies kan jij en je medewerkers bij ons terecht.

hoe gaat payroll in de retail in zijn werk —

bij onze retail payroll oplossing bepaal je zelf wie er voor je komt werken, wanneer, hoe vaak en voor welk salaris. Wij verzorgen vervolgens de administratie, indiensttreding en alles wat daarbij hoort. Jij blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van jouw mensen en planning, terwijl wij ons bezighouden met de administratieve verplichtingen. Hierdoor houd je meer tijd over om je te concentreren op je medewerkers en de groei van je bedrijf.

logo payper wit
woman hanging sale sign in clothing store

—schakel snel als horeca ondernemer met personeel op payroll basis

Wanneer je als retail-ondernemer met personeel op payroll basis werkt, ben je uiterst flexibel en wendbaar. Want je betaalt alleen voor gewerkte uren zonder de administratieve rompslomp en werkgeversrisico’s! Payroll is bijvoorbeeld ideaal om (seizoens)pieken op te vangen.

Payroll is hierdoor erg geschikt voor de detailhandel en daarom ook erg populair in deze branche. Bovendien is payroll vaak goedkoper dan het zelf aannemen van medewerkers.

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper

payroll is ook gunstig voor jouw retailmedewerkers —

Voor retailmedewerkers is payroll ook een voordelige keuze. Ze krijgen de zekerheid van dezelfde arbeidsvoorwaarden en een CAO-conform salaris. Bovendien bouwen ze ook pensioen op. Door de versterkte rechten en zekerheden voor payrollmedewerkers, kun je als werkgever ook meer flexibele medewerkers aan je organisatie binden. Zo werken veel jongeren en studenten bijvoorbeeld naast hun studie in de retail. Met payroll kunnen ook zij flexibel werken, en hebben ze tegelijkertijd ook zekerheid.

Als payrollbedrijf neemt Payper de medewerkers op de loonlijst over en wordt juridisch de werkgever. De payrollmedewerker ontvangt dan een arbeidscontract, salarisstroken en jaaropgaven vanuit Payper. Voor HR-vragen kunnen ze terecht bij ons. Voor de medewerker is het vrijwel alleen administratief merkbaar dat ze op payroll basis werken.

Kies jij ook voor payroll via Payper in de retailbranche?

veelgestelde vragen over Payrolling
voordelen voor jouw medewerkers
onze hr-cloud software
vakcertificaten en verklaringen
klantverhalen

zorgeloos payrolling

mogen we een half uurtje van jouw tijd?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken want met Payper kun je ervan verzekerd zijn dat alle medewerkers continuïteit hebben, uitstekende arbeidsvoorwaarden, naleving van de CAO's voor Retail Non-Food en een juiste en tijdige uitbetaling van hun loon en vergoedingen.

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper

profiteer van onze zorgeloze en zuivere payrolling in de retail / detailhandel

Payper onderscheidt zich als payroll specialist van concurrenten met ‘zuivere payroll’. Een verbeterde versie van de bewezen payrolling formule. En daarmee bedoelen we; geen trucjes, geen shortcuts, geen halve beloftes maar zorgeloze zekerheid voor jou en voor je mensen. Wij plaatsen mensen steeds op de eerste plaats, people first!

efficient

minder operationele HR-taken en optimale en kwaliteitsvolle HR-ondersteuning.

veilig

beperk werkgeversrisico’s terwijl je toch een band opbouwt met de medewerkers.

gelijkwaardig

arbeidsvoorwaarden die gelijk zijn aan die van je vaste personeel.

zuiver

geen contractuele trucjes, geen shortcuts, geen halve beloftes.

zij kozen reeds voor zorgeloos payrolling