gemak en flexibiliteit

payrolling voor zzp'ers, werven zonder de werkgeversrisco's

Je bent als zzp'er begonnen en hebt hard gewerkt om je bedrijf op te bouwen tot op het punt dat je het eigenlijk niet meer alleen aankunt. Nu overweeg je personeel aan te nemen voor verdere groei.

mag een zzp'er personeel aannemen?

Kort gezegd: ja, dat mag. Als zzp'er ben je een ondernemer en het maakt niet uit welke rechtsvorm je hebt gekozen voor je bedrijf. Ook als eenmanszaak kun je personeel aannemen. Zzp'er en freelancer zijn geen beperkingen voor het aannemen van personeel. Toch is iemand in vaste dienst nemen door de toename in administratieve en andere werkgeverslasten, in de meeste gevallen geen optie. Daarom kiezen zzp'ers die meer hulp of kennis nodig hebben, steeds vaker voor flexibile payrollmedewerkers.

payroll voor zzp'ers met beperking van risico's.

Door juridisch werkgeverschap uit te besteden aan Payper, geef je alle juridische verantwoordelijkheden en risico's over. Met payrolling hoef je je geen zorgen meer te maken over afdrachten van sociale premies, werknemersverzekeringen, juridische arbeidsovereenkomsten, naleving van CAO's, of personeel- en salarisadministratie. Wij nemen al deze administratieve taken en risico's over.

Dat scheelt je veel kopzorgen en tijd die je kan besteden aan de verdere groei van je bedrijf. Payrolling is daarom een effectieve en veel gekozen formule om personeel in dienst te nemen als zzp'er. Bovendien blijf je belastingtechnisch een eenmanszaak, met alle fiscale voordelen van dien. Je nieuwe medewerker staat tenslotte niet op jouw loonlijst

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper

je focus kan volledig naar je corebusiness

je besteedt al je operationele HR-taken, inclusief het juridisch werkgeverschap aan ons uit.

flexibiliteit en snelle inzet

payrolling biedt zzp'ers de mogelijkheid om snel en flexibel personeel in te zetten zonder zich zorgen te maken over de aanstelling en het loon.

je maakt je geen zorgen over verzuim

werkgeversrisico's en directe kosten zoals verzuim en -beheer nemen wij voor onze rekening.

het salaris is altijd juist en op tijd

salarisbetaling, pensioenregelingen, verzekeringen, premie afdrachten verzorgen wij en dit steeds correct en op tijd.

je behoudt grip op kwaliteit

je selecteert en werft zelf je medewerkers waardoor je de regie op de kwaliteit volledig in eigen hand hebt. Wij staan in voor de administratie en indiensttreding.

je bent verlost van operationele hr-vragen

wij beantwoorden bijna alle operationele HR-vragen van jouw mensen. Zodat jij kan blijven focussen op het ondernemen.

je kan rekenen op onze juridische ondersteuning

ook voor juridisch advies kan jij en je medewerkers bij ons terecht.

hoe gaat payrolling voor zzp'ers in zijn werk —

bij payrolling bepaal je als zzp'er zelf wie er voor je komt werken, wanneer, hoe vaak en voor welk salaris. Wij verzorgen vervolgens de administratie, indiensttreding en alles wat daarbij hoort. Jij blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de medewerker en planning, terwijl wij ons bezighouden met de administratieve verplichtingen. Hierdoor houd je meer tijd over om je te concentreren op de groei en het aansturen van de nieuwe medewerker in je bedrijf.

logo payper wit
female photographer designer or retoucher at desk working on images on computer in studio

— is payrolling interessant voor jou als zzp'er?

Wanneer je als zzp'er met personeel op payroll basis werkt, ben je uiterst flexibel en wendbaar. Je kan hierdoor makkelijker inspelen op eventuele pieken en dalen in de drukte. Je betaalt alleen voor gewerkte uren zonder de administratieve rompslomp en andere werkgeversrisico’s verbonden aan het materiële en juridische werkgeverschap!

Bijkomend voordeel van payrolling is dat rekeningen en kosten van instanties als het UWV, de Arbodienst en de belastingen bij de payrollonderneming terechtkomen. Jouw financiële administratie wordt hierdoor een stuk beperkter en inzichtelijker, waarmee je direct een aanzienlijke kostenbesparing kunt realiseren.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat een van onze payroll-experts alles vrijblijvend voor je uitrekenen.

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper

payroll is ook gunstig voor jouw medewerkers —

Voor jouw medewerkers is payroll ook een betrouwbare en zekere keuze. Medewerkers krijgen de zekerheid van goede arbeidsvoorwaarden en een CAO-conform salaris. Bovendien bouwen ze ook pensioen op. Ze weten dus dat alles goed geregeld is voor ze. Door de versterkte rechten en zekerheden voor payrollmedewerkers, kun je als werkgever ook meer flexibele medewerkers aan je eenmanszaak binden. 

Als payrollbedrijf neemt Payper de medewerkers op de loonlijst over en wordt juridisch de werkgever. De payrollmedewerker ontvangt dan een arbeidscontract, salarisstroken en jaaropgaven vanuit Payper. Voor HR-vragen kunnen ze terecht bij ons. Voor de medewerker is het vrijwel alleen administratief merkbaar dat ze op payroll basis werken.

Kies jij als zzp'er ook voor payroll via Payper?

veelgestelde vragen over Payrolling
voordelen voor jouw medewerkers
onze hr-cloud software
vakcertificaten en verklaringen
klantverhalen

zorgeloos payrolling

mogen we een half uurtje van jouw tijd?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken want met Payper kun je ervan verzekerd zijn dat alle medewerkers continuïteit hebben, uitstekende arbeidsvoorwaarden, naleving van de CAO's en een juiste en tijdige uitbetaling van hun loon en vergoedingen.

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper

kies voor onze zorgeloze en zuivere ZZP payroll oplossing

Payper onderscheidt zich als payroll specialist van concurrenten met ‘zuivere payroll’. Een verbeterde versie van de bewezen payrolling formule. En daarmee bedoelen we; geen trucjes, geen shortcuts, geen halve beloftes maar zorgeloze zekerheid voor jou en voor je mensen. Wij plaatsen mensen steeds op de eerste plaats, people first!

efficient

minder operationele HR-taken en optimale en kwaliteitsvolle HR-ondersteuning.

veilig

beperk werkgeversrisico’s terwijl je toch een band opbouwt met de medewerkers.

gelijkwaardig

arbeidsvoorwaarden die gelijk zijn aan die van je vaste personeel.

zuiver

geen contractuele trucjes, geen shortcuts, geen halve beloftes.

zij kozen reeds voor zorgeloos payrolling