HR-trends & actualiteit

Werktrends 2019 | Unleash conferentie

Is er straks nog werk voor de mens of nemen robots alles over? Bezitten we de juiste vaardigheden voor de toekomst of moeten we omgeschoold worden? Focus op techniek, op de klant of juist op je medewerkers?

Leestijd ongeveer

Op 23 en 24 oktober was de Amsterdam RAI het toneel voor Unleash. Unleash is de grootste conferentie ter wereld over HR-technologie en de toekomst van werk. De conferentie staat in het teken van innovatie en de snel veranderde wereld om ons heen.

Banen veranderen en de manier waarop we werken wordt verstoord en dat geldt ook voor de rol en de relatie van mensen met werk. Er verandert enorm veel en het is lastig om alle trends bij te houden. Gelukkig deelde Jason Corsello, managing Partner bij Acadian Ventures en met 15 jaar ervaring in de HR tech wereld, tijdens zijn presentatie de zeven belangrijkste werktrends voor 2019. Je leest ze hieronder:

Tech ontwikkelingen leiden (nog) niet tot groei in productiviteit

Werkloosheidscijfers zijn gedaald tot een historisch dieptepunt en dat leidt tot arbeidsmarktkrapte in uiteenlopende sectoren. De strijd voor young professionals zal in hevigheid verder toenemen. Organisaties die niet tijdig meegaan in deze digitale revolutie gaan omvallen. Ondanks deze technologische ontwikkelingen ligt


Het effect van robotisering

In landen die te maken hebben met sterke vergrijzing zal het tempo van robotisering sterk toenemen. De inzet van Artificial Intelligence vraagt bovendien andere vaardigheden van mensen. Uit een rapport van McKinsey blijkt dat wereldwijd maar liefst 375 miljoen werknemers omgeschoold moeten worden.


Nieuw werk, nieuwe vaardigheden

Met de opkomst van nieuwe banen en vaardigheden is leren en ontwikkelen een prioriteit geworden. En het gaat niet alleen om de digitale vaardigheden – ontwikkeling van soft skills is van cruciaal belang voor de mens om te gedijen in de toekomstige, door technologie gedomineerde, werkplek.


Een freelance economie

Er zijn meer banen dan mensen. Met name op het gebied van Machine Learning en AI is er een wereldwijd tekort aan experts. Aangezien het aanbod op dit gebied ver achterblijft bij de vraag, legt dit grote druk op recruitment van organisaties. Freelancers springen in dit gat, op zoek naar meer flexibiliteit, waardoor we steeds meer afstevenen op een freelance economie. Naar verwachting zal in 2027 in de VS de meerderheid van het personeel uit freelancers bestaan.


Technologie laten werken voor de medewerkers

Veel technologie op de werkvloer komt in een nieuwe fase; nieuwe technologie moet in de eerste plaats worden ingezet om ons werk gemakkelijker te maken. Corsello geeft aan dat we niet moeten vergeten wie we willen ondersteunen met techniek: de medewerkers.


Werk en vitaliteit

Volgens Corsello is er sprake van een ware stress epidemie op de werkvloer: bijna tweederde van de medewerkers ervaart regelmatig stress of frustratie in zijn huidige baan. Werk wordt nu gezien als de vijfde belangrijkste doodsoorzaak ter wereld. Met name onder millennials komen burn-outs alarmerend vaak voor. De eerste positieve stappen worden gezet maar meer aandacht voor vitaliteit en gezonde werkplekken is nodig in 2019.


Diversiteit is een must have

Diversiteit binnen teams en organisaties is niet langer een nice to have, maar een must have aldus Corsello. Bedrijven zullen bijvoorbeeld meer moeten sturen op de inzet van vrouwen en het aannemen van minderheden anders verliezen ze de strijd om jonge talenten aan zich te binden.

Benieuwd naar HR ondersteuning binnen jouw bedrijf?

Onze medewerkers gaan graag met jou het gesprek aan over de mogelijkheden van optimale HR ondersteuning binnen jouw bedrijf. Benieuwd wat een goede HR integratie binnen jouw bedrijf kan doen? Onze adviseurs staan geheel vrijblijvend voor jou klaar om antwoord te geven op deze vraag!

wil je een adviesgesprek met een van onze consultants?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper

Berichtdetails:

Datum publicatie: 9 november, 2018
Gewijzigd: 9 november, 2018
Leestijd:
Categorie: