HR-trends & actualiteit

Blijf interessant! Tackel de grote HR uitdaging in de logistieke sector.

Na de crisis jaren heeft de transport- en logistieksector sinds 2016 de vaart er weer in gekregen. Ondanks de belemmeringen zoals Brexit is de sector blijven groeien. Desondanks staakt de groei momenteel door het gebrek aan gekwalificeerd personeel.

Leestijd ongeveer

Na de crisis jaren heeft de transport- en logistieksector sinds 2016 de vaart er weer in gekregen. Ondanks de belemmeringen zoals de Brexit is de sector blijven groeien. Desondanks staakt de groei momenteel door het gebrek aan gekwalificeerd personeel. Het is haast onmogelijk geworden om aan ervaren chauffeurs en magazijnmedewerkers te komen. Toch biedt de krapte een kans voor werkgevers om zich te onderscheiden en dus de groei door te zetten.

Boeien en binden

Bij HR managers in de logistieke sector ligt de grootste uitdaging: medewerkers neigen steeds korter te blijven. Hoe bindt je deze werknemers en hoe borg je kennis en ervaring in de organisatie? Het antwoord is ‘goed werkgeverschap’. Het salaris is het meest belangrijke onderdeel van de arbeidsvoorwaarden voor een chauffeur of magazijnmedewerker. Krijgt jouw chauffeur een mooi aanbod met een hoger salaris van een concurrent dan is de kans groot dat de chauffeur toch even gaat kijken of het gras echt groener is.

Als werkgever wil je natuurlijk voorkomen dat je werknemers overstappen. Zorg daarom voor een goed pakket aan primaire en secundaire voorwaarden. Zorg er tevens voor dat je het salaris altijd tijdig en correct volgens de cao uitbetaald. Je geeft je huidige werknemers dan geen reden om bij de buren te gaan kijken. Tevens ben je een aantrekkelijk werkgever en trek je nieuwe chauffeurs aan.

Twijfel je of je het juiste salaris aanbiedt of heb je zelf niet alle kennis in huis dan is het verstandig om een partner aan te haken. Dit kan door samen te werken met een payroll organisatie. Naast de zekerheid dat je werknemers verloond worden volgens de juiste wet- en regelgeving, ben je ook af van alle administratieve rompslomp. Zo heb je tijd over die je kunt investeren in je personeel.

Out of the box denken

De ontwikkelingen, op HR gebied en in de logistieke sector vragen om een frisse blik buiten de gebaande paden. Een directe mogelijkheid om de problematiek aan te pakken ligt bij payroll, maar relatief weinig bedrijven binnen de logistiek maken gebruik van de voordelen van Payroll. Voor een deel komt dat door onbekendheid met het bestaan van deze optie. Daarnaast bestaan er best veel misverstanden over payrolling waarbij payrolling vaak onterecht wordt geassocieerd met ‘tijdelijk’. Erg jammer!

Vooral bij plotselinge groei in werk waarvoor extra mankracht nodig is, kan dankzij payrolling zonder risico het personeelsbestand uitgebreid worden. Mocht het werk afnemen dan kan er gemakkelijk afscheid worden genomen. Maar niet alleen bij een onverwachte piek werkt Payroll. Payrolling stimuleert namelijk langdurige werkrelaties. Omdat een ondernemer niets te maken heeft met ontslagrecht of verzuim vergoedingen is hij eerder bereid om goede mensen aan het bedrijf te binden. Met payroll worden werkgeversrisico’s op het gebied van personeel weggenomen. Een interessante oplossing voor de huidige uitdaging in de logistiek, het binden van werknemers en het borgen van kennis en ervaring.

Toegevoegde waarde van payrolling

Naast het zorgeloos aannemen en binden van nieuwe werknemers zorgt de payrollconstructie ervoor dat een ondernemer geheel administratief ontzorgd wordt en zich daardoor weer voor de volle honderd procent op de core-business kan storten: transport en logistiek.

Met het in de hand nemen van een erkende payroll organisatie voeg je meerwaarde toe aan de organisatie. Je hebt de beschikking over een backoffice met HR en cao kennis. Ook het feit dat je geen financiële risico’s meer loopt in geval van ziekte of ontslagprocedures, geldt in de sector als een belangrijk voordeel. Je bespaart via de payroll constructie op de personeelslasten en wordt de personeelsadministratie gereduceerd tot één factuur.

Op naar logistiek succes

De grootste uitdaging in de logistiek ligt bij het binden van werknemers met kennis en ervaring. Deze uitdaging is te tackelen met de payrollconstructie. Je moet echter de stap durven te nemen. Het advies dat wij geven, ga in gesprek en laat je als ondernemer goed voorlichten. Buig deze uitdagingen om naar kansen en maak er een succes van!

Onze medewerkers gaan graag met jou het gesprek aan over de mogelijkheden van payrolling binnen de logistieke uitdagingen vandaag de dag. Benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor jouw organisatie? Onze adviseurs staan geheel vrijblijvend voor jou klaar.

wil je een adviesgesprek met een van onze consultants?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper

Berichtdetails:

Datum publicatie: 24 juni, 2018
Gewijzigd: 24 juni, 2018
Leestijd:
Categorie: