Payrolling

De beste payroll offerte voor jouw payrolling vraagstuk

Sommige payroll offertes roepen meer vragen op dan dat ze je antwoord bieden. Dat schiet niet op. Je wil natuurlijk weten welk aanbod het beste bij jouw organisatie past. In dit blog lees je welke factoren van invloed zijn op een payroll offerte.

Leestijd ongeveer

Je hebt interesse in payrolling, maar weinig zicht op de werkelijke kosten voor jouw organisatie? Wij helpen je graag! Want wij begrijpen dat payroll offertes vergelijken best lastig is. Iedere situatie is verschillend. De hoogte van een payroll tarief is afhankelijk van flink wat factoren. En dan zijn er ook nog verschillende omrekenmodellen mogelijk.

Bij Payper helpen wij je aan een heldere payroll offerte. Die je inzicht geeft in alle kosten, omdat we transparant zijn over alles wat er in het payroll tarief zit.

Waar moet je op letten bij een payroll offerte?

Het belangrijkste waar je op moet letten bij een payroll offerte is wat er allemaal in het payroll tarief zit inbegrepen. Dit verschilt namelijk erg per payrollbedrijf. In de omrekenfactor van payrolling zitten vaak werkgeverslasten, zoals pensioenen en premies. Maar ook kosten die je anders maakt voor je HR-afdeling. Zoals kosten voor HR-software en de inhuur van juridische kennis. Ook of een payroll bedrijf wel of niet gecertificeerd is, kan verschil maken in de kosten.

Als je na wil gaan of de payroll offerte gunstig is, let er dan op of het volgende zit inbegrepen in de payroll offerte:

 • reserveringen voor vakantiegeld
 • werkgeverspremies
 • ziektekosten
 • pensioenlasten
 • verlofdagen
 • vakantiegeld

Of het vakantiegeld wel of niet zit inbegrepen, zorgt vaak voor een groot verschil in het tarief. Iets om extra op te letten. Want dan kunnen er later dus nog kosten bijkomen.

Waarom payroll offertes niet eenduidig zijn

Omdat er flink wat factoren meespelen die de hoogte van het payroll tarief bepalen, is het vaak lastig om eenduidige payroll offertes te ontvangen. Dat maakt het lastig om een goede vergelijking te maken.

Sommige payroll offertes roepen meer vragen op dan dat ze je antwoord bieden. Dat schiet niet op. Je wil natuurlijk weten welk aanbod het beste bij jouw organisatie past. En daar helpen wij graag bij! Wij stellen je de juiste vragen over jouw situatie en wensen, voor een overzichtelijke payroll offerte. Waarmee jij in staat bent een helder beeld te creëren over je payrollkosten.

Factoren die van invloed zijn op een payroll offerte?

Een payroll tarief bestaat uit het bruto salaris van je payroll werknemer, dat vermenigvuldigd wordt met een omrekenfactor. Deze factor is afhankelijk van de situatie van de medewerker, bijvoorbeeld van het aantal werkuren. Maar ook het ‘soort’ medewerker speelt een rol. Voor studenten gelden bijvoorbeeld andere tarieven dan voor reguliere medewerkers.

En zo zijn er meer factoren die van invloed zijn. Onder andere de volgende zaken beïnvloeden payroll tarieven:

 • branche (cao die van toepassing is)
 • ‘soort’ medewerkers (student, regulier, AOW-gerechtigde)
 • ziekteverzuim
 • wel of geen inbegrepen vakantiegeld
 • hoeveelheid vakantiedagen
 • hoeveelheid adv-dagen
 • kort verzuim en bijzonder verlof
 • feestdagenvergoeding
 • transitie- en ontslagkosten
 • type arbeidsovereenkomst (bepaalde- of onbepaalde tijd)
 • het pensioen

Een payroll offerte aanvragen die écht past bij jouw situatie? Kies dan voor Payper!

Wil jij een payroll offerte aanvragen die je wél de juiste antwoorden en inzichten biedt? Neem direct contact met ons op. Wij zorgen voor overzicht, heldere kosten en duidelijkheid over wat je krijgt aan payroll services.

Heb je liever een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze adviseurs? Dat kan natuurlijk ook. ​​Samen kijken we naar jouw specifieke situatie en vraagstukken. Neem contact op!

wil je een adviesgesprek met een van onze consultants?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper

Berichtdetails:

Datum publicatie: 18 oktober, 2022
Gewijzigd: 16 februari, 2023
Leestijd:
Categorie: