“Niet nog meer regels, maar een constructief debat over goed werkgeverschap”

edwin schaap

Adithya Nanuru | 17 april 2015 | ,

BREDA/AMSTERDAM – “Nog meer wet- en regelgeving is niet de oplossing om goed werkgeverschap te stimuleren. Er is een andere insteek nodig om het debat over flexwerk constructiever te maken. De arbeidsmarkt vraagt om steeds meer flexibele arbeidskrachten. In 2020 is ongeveer 30% van de arbeidsmarkt flexibel.

Die ontwikkeling kun je niet ontkennen, dat moeten we als marktpartijen in samenwerking met de overheid faciliteren. In het debat zou goed werkgeverschap centraal moeten staan”, dat meldt Edwin Schaap, algemeen directeur van Payper HRM.

“Gebeurtenissen vanuit de veranderoperaties bij ING en POSTnl zijnnu plotsklaps aanleiding om het mopperen op de flexbranche en de flexibilisering van de markt weer eens ter discussie te stellen. Sommige politici in de Tweede Kamer leggen direct het verband met de werking van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid, terwijl de werking van de wet juist op de lange termijn een cultuuromslag gaat creëren.

Als we het debat op een hoger niveau kunnen brengen, komen we uiteindelijk tot een model dat bijdraagt aan het belang van alle stakeholders.”, vertelt Schaap vanuit zijn passie voor de kwalitatieve flexibilisering van de arbeidsmarkt. “Wij organiseren in juni een ronde tafelgesprek over het onderwerp goed werkgeverschap in relatie tot de ontwikkelingen in de markt.”

Adithya Nanuru

Business Development | Adithya helpt ondernemers en bedrijven met de transformatie van hun HR. Goed werkgeverschap, wet & regelgeving, groei, strategisch personeelsbeleid, employer brand en employee engagement zijn onderwerpen die vaak top of mind zijn, maar niet top op de agenda omdat "tijd" een grote drempel is.

Gerelateerd

Thuiswerken na Corona? We mogen terug naar kantoor, maar wat ga je anders doen?

Het advies om zo veel mogelijk thuis te werken komt ...

Samenwerken aan het re-integratietraject van je zieke medewerker

De re-integratie van langdurig zieke medewerkers en de Wet Verbetering ...

Payper stelt 2 ervaren directeuren aan

De juiste expertise, ongeacht de contractvorm. Het afgelopen jaar heeft ...

Onze klanten