“Goed werkgeverschap moet het uitgangspunt zijn”

edwin schaap

Adithya Nanuru | 04 maart 2015 |

BREDA – “Goed werkgeverschap moet ook het uitgangspunt zijn voor flexwerkers. De contractvorm moet daarin niet het verschil maken. Flexwerkers verdienen goede arbeidsvoorwaarden, evenals de collega’s die in vaste dienst werken.”, dat meldt algemeen directeur Edwin Schaap van Payper HRM. Hij is het eens met Asscher dat het hanteren van gelijke arbeidsvoorwaarden het juiste uitgangspunt is.

Daarmee reageert Schaap op de uitspraken van minister Lodewijk Asscher in dagblad De Telegraaf, waarin de staatsman aankondigt dat het Kabinet de strijd met payrollbedrijven aangaat en in het najaar met een nieuwe wet komt.

In het artikel laat de minister weten: “Met een nieuwe wet wil hij ervoor zorgen dat het verschil in rechten tussen vast en flexibel personeel nog verder wordt ingeperkt. Het gaat om het gelijktrekken van secundaire arbeidsvoorwaarden…”.

Werknemerscollectief
Schaap stelt het principe van een werknemerscollectief voor. Waarbij flexwerkers kunnen rekenen op zekerheid en werkgevers op de benodigde flexibiliteit. Payper HRM is gespecialiseerd in werkgeverschap en human resource management. Payper zorgt onder meer voor loonadministratie, salarisverwerking, verlegd werkgeverschap en biedt uitgebreide HRM diensten aan. “Wij zouden de minister graag willen voorzien van praktijkervaring om te komen tot de nieuwe wet”, vult Edwin Schaap aan.

Adithya Nanuru

Business Development | Adithya helpt ondernemers en bedrijven met de transformatie van hun HR. Goed werkgeverschap, wet & regelgeving, groei, strategisch personeelsbeleid, employer brand en employee engagement zijn onderwerpen die vaak top of mind zijn, maar niet top op de agenda omdat "tijd" een grote drempel is.

Gerelateerd

Thuiswerken na Corona? We mogen terug naar kantoor, maar wat ga je anders doen?

Het advies om zo veel mogelijk thuis te werken komt ...

Samenwerken aan het re-integratietraject van je zieke medewerker

De re-integratie van langdurig zieke medewerkers en de Wet Verbetering ...

Payper stelt 2 ervaren directeuren aan

De juiste expertise, ongeacht de contractvorm. Het afgelopen jaar heeft ...

Onze klanten