Werkgeluk

“Goed werkgeverschap moet het uitgangspunt zijn”

Goed werkgeverschap moet ook het uitgangspunt zijn voor flexwerkers. De contractvorm moet daarin niet het verschil maken. Flexwerkers verdienen goede arbeidsvoorwaarden, evenals de collega’s die in vaste dienst werken.

Leestijd ongeveer

BREDA – “Goed werkgeverschap moet ook het uitgangspunt zijn voor flexwerkers. De contractvorm moet daarin niet het verschil maken. Flexwerkers verdienen goede arbeidsvoorwaarden, evenals de collega’s die in vaste dienst werken.”, dat meldt algemeen directeur Edwin Schaap van Payper HR. Hij is het eens met Asscher dat het hanteren van gelijke arbeidsvoorwaarden het juiste uitgangspunt is.

Daarmee reageert Schaap op de uitspraken van minister Lodewijk Asscher in dagblad De Telegraaf, waarin de staatsman aankondigt dat het Kabinet de strijd met payrollbedrijven aangaat en in het najaar met een nieuwe wet komt.

In het artikel laat de minister weten: “Met een nieuwe wet wil hij ervoor zorgen dat het verschil in rechten tussen vast en flexibel personeel nog verder wordt ingeperkt. Het gaat om het gelijktrekken van secundaire arbeidsvoorwaarden…”.

Werknemerscollectief

Schaap stelt het principe van een werknemerscollectief voor. Waarbij flexwerkers kunnen rekenen op zekerheid en werkgevers op de benodigde flexibiliteit. Payper HRM is gespecialiseerd in werkgeverschap en HR ondersteuning. Payper zorgt onder meer voor salarisadministratie, salarisverwerking, verlegd werkgeverschap en biedt uitgebreide HRM diensten aan. “Wij zouden de minister graag willen voorzien van praktijkervaring om te komen tot de nieuwe wet”, vult Edwin Schaap aan.

Benieuwd naar optimale payroll voor jouw bedrijf?

Onze medewerkers gaan graag met jou het gesprek aan over de mogelijkheden van optimale payrolling dienstverlening binnen jouw bedrijf. Benieuwd wat een goede payrolling integratie binnen jouw bedrijf kan doen? Onze adviseurs staan geheel vrijblijvend voor jou klaar om hier een keer over te sparren!

wil je een adviesgesprek met een van onze consultants?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper

Berichtdetails:

Datum publicatie: 4 maart, 2015
Gewijzigd: 4 maart, 2015
Leestijd:
Categorie: