Wet- & regelgeving

Horeca uitzendbureau Barkeepers over de WAB en Het Nieuwe Payroll

Barkeepers is een horeca uitzendbureau in Breda. Barkeepers levert representatief, ervaren en flexibel horecapersoneel. Barkeepers ziet verschillende uitdagingen ontstaan in 2020. Naast een tekort aan ervaren horecapersoneel, brengt de Wet Arbeidsmarkt in Balans verschillende uitdagingen met zich mee.

Leestijd ongeveer

Barkeepers is een horeca uitzendbureau in Breda. Barkeepers levert representatief, ervaren en flexibel horecapersoneel. Het bedrijf ziet verschillende uitdagingen ontstaan in 2020. Naast een tekort aan ervaren horecapersoneel, brengt de Wet Arbeidsmarkt in Balans verschillende uitdagingen met zich mee. We praten met Max van der Meulen, mede eigenaar van Barkeepers over de effecten van een krappe arbeidsmarkt, de introductie van de WAB en de keuze voor Het Nieuwe Payroll van Payper als gevolg van de introductie van de WAB.

Wat betekent de WAB voor Barkeepers?

De WAB is een positieve ontwikkeling voor werknemers. De WAB biedt werknemers namelijk meer zekerheid maar voor werkgevers levert het de nodige zorgen op. Met de invoering van de WAB kunnen we minder flexibiliteit bieden richting onze klanten. We werken voornamelijk met tijdelijke contracten, dankzij de hogere WW-premie betekent dat automatisch hogere kosten. Dan hebben we het nog niet over de extra administratieve handelingen gehad. De nieuwe wet levert dus enorm veel werk en extra kosten op wat direct impact heeft op onze bedrijfsvoering.

“Doel van de wet is het stimuleren van meer vaste overeenkomsten zodat medewerkers meer zekerheid hebben. Werkt dit effect ook door binnen jullie sector?”

Voor andere branches verwachten wij wel die trend, maar voor de horeca niet. Horeca draait op flexibiliteit. Zowel onze klanten als onze werknemers willen flexibel werken. De verwachting is dat wij intern ook minder mensen in vaste dienst nemen door de wetgeving.

“Hoe sta je vanuit barkeepers tegenover integratie van de WAB?”

Voor onze bedrijfsvoering zorgt de wet voor kopzorgen met name op het gebied van flexibiliteit. Ik zie de WAB wel als een positieve ontwikkeling voor werknemers. De wet stuurt op Goed Werkgeverschap. Voor ons is dat werkgever zijn conform de wetgeving zonder addertjes onder het gras. Het gaat om eerlijkheid en openheid richting je werknemers.

Uiteraard vinden wij het belangrijk om goed voor onze medewerkers te zorgen. Dat doen we nu door het aanbieden van goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast geven we medewerkers de ruimte om zich persoonlijk te ontwikkelen via Barkeepers. We zetten onze medewerkers in op hun kracht en belonen ze daarvoor. Zo zorgen wij ervoor dat Barkeepers een goed werkgever is, met of zonder de WAB.

“Met Het Nieuwe Payroll neemt Payper een duidelijk standpunt in. Een zuivere vorm van Payroll. Wat vind je van dit standpunt en waarom?”

Ik vind het goed dat Payper een duidelijk standpunt neemt met Het Nieuwe Payroll. Een zuivere vorm van payroll compleet conform wetgeving. Het sluit aan op onze visie van goed werkgeverschap. We behouden onze flexibiliteit maar kunnen tevens onze medewerkers dankzij Het Nieuwe Payroll van Payper aan ons binden. Wat weer zorgt voor continuïteit van onze onderneming en dat vind ik belangrijk. Met Het Nieuwe Payroll worden zowel onze belangen als die van onze medewerkers behartigd.

Benieuwd Hoe Het Nieuwe Payroll jouw organisatie kan ondersteunen?

Onze medewerkers gaan graag met jou het gesprek aan over de mogelijkheden van optimale payrolling dienstverlening door middel van Het Nieuwe Payroll. Benieuwd wat een goede payrolling integratie binnen jouw bedrijf kan doen? Onze adviseurs staan geheel vrijblijvend voor jou klaar om hier een keer over te sparren!

wil je een adviesgesprek met een van onze consultants?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper

Berichtdetails:

Datum publicatie: 17 januari, 2020
Gewijzigd: 17 januari, 2020
Leestijd:
Categorie: ,