Horeca uitzendbureau Barkeepers over de WAB en Het Nieuwe Payroll

customer case barkeepers

Adithya Nanuru | 17 januari 2020 | ,

Barkeepers is een horeca uitzendbureau in Breda. Barkeepers levert representatief, ervaren en flexibel horecapersoneel. Barkeepers ziet verschillende uitdagingen ontstaan in 2020. Naast een tekort aan ervaren horecapersoneel, brengt de Wet Arbeidsmarkt in Balans verschillende uitdagingen met zich mee. We praten met Max van der Meulen, mede eigenaar van Barkeepers over de effecten van een krappe arbeidsmarkt, de introductie van de WAB en de keuze voor Het Nieuwe Payroll.

Wat betekent de WAB voor Barkeepers?

De WAB is een positieve ontwikkeling voor werknemers. De WAB biedt werknemers namelijk meer zekerheid maar voor werkgevers levert het de nodige zorgen op. Met de invoering van de WAB kunnen we minder flexibiliteit bieden richting onze klanten. We werken voornamelijk met tijdelijke contracten, dankzij de hogere WW-premie betekent dat automatisch hogere kosten. Dan hebben we het nog niet over de extra administratieve handelingen gehad. De nieuwe wet levert dus enorm veel werk en extra kosten op wat direct impact heeft op onze bedrijfsvoering.

Doel van de wet is het stimuleren van meer vaste overeenkomsten zodat medewerkers meer zekerheid hebben. Werkt dit effect ook door binnen jullie sector?

Voor andere branches verwachten wij wel die trend, maar voor de horeca niet. Horeca draait op flexibiliteit. Zowel onze klanten als onze werknemers willen flexibel werken. De verwachting is dat wij intern ook minder mensen in vaste dienst nemen door de wetgeving.

Hoe sta je tegenover de WAB?

Voor onze bedrijfsvoering zorgt de wet voor kopzorgen met name op het gebied van flexibiliteit. Ik zie de WAB wel als een positieve ontwikkeling voor werknemers. De wet stuurt op Goed Werkgeverschap. Voor ons is dat werkgever zijn conform de wetgeving zonder addertjes onder het gras. Het gaat om eerlijkheid en openheid richting je werknemers. Uiteraard vinden wij het belangrijk om goed voor onze medewerkers te zorgen. Dat doen we nu door het aanbieden van goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast geven we medewerkers de ruimte om zich persoonlijk te ontwikkelen via Barkeepers. We zetten onze medewerkers in op hun kracht en belonen ze daarvoor. Zo zorgen wij ervoor dat Barkeepers een goed werkgever is, met of zonder de WAB.

Met Het Nieuwe Payroll neemt Payper een duidelijk standpunt in. Een zuivere vorm van Payroll. Wat vind je van dit standpunt en waarom?

Ik vind het goed dat Payper een duidelijk standpunt neemt met Het Nieuwe Payroll. Een zuivere vorm van payroll compleet conform wetgeving. Het sluit aan op onze visie van Goed Werkgeverschap. We behouden onze flexibiliteit maar kunnen tevens onze medewerkers dankzij Het Nieuwe Payroll aan ons binden. Wat weer zorgt voor continuïteit van onze onderneming en dat vind ik belangrijk. Met Het Nieuwe Payroll worden zowel onze belangen als die van onze medewerkers behartigd.

Benieuwd Hoe Het Nieuwe Payroll jouw organisatie kan ondersteunen?

We hebben een whitepaper opgesteld met alles WAB je moet weten over de WAB en Het Nieuwe Payroll. Download de whitepaper >>

Adithya Nanuru

Business Development | Adithya helpt ondernemers en bedrijven met de transformatie van hun HR. Goed werkgeverschap, wet & regelgeving, groei, strategisch personeelsbeleid, employer brand en employee engagement zijn onderwerpen die vaak top of mind zijn, maar niet top op de agenda omdat "tijd" een grote drempel is.

Gerelateerd

Thuiswerken na Corona? We mogen terug naar kantoor, maar wat ga je anders doen?

Het advies om zo veel mogelijk thuis te werken komt ...

Samenwerken aan het re-integratietraject van je zieke medewerker

De re-integratie van langdurig zieke medewerkers en de Wet Verbetering ...

Payper stelt 2 ervaren directeuren aan

De juiste expertise, ongeacht de contractvorm. Het afgelopen jaar heeft ...

Onze klanten