HR-trends & actualiteit

Misverstanden over Payrolling #1: Payrolling is duur

Een beeld dat is ontstaan door payrolling ‘cowboys’ met schimmige kostenstructuren en naheffingen: Payrolling is duur. Maar is payrollen eigenlijk duurder dan personeel op de eigen loonlijst zetten?

Leestijd ongeveer

Een beeld dat is ontstaan door payrolling ‘cowboys’ met schimmige kostenstructuren en naheffingen: Payrolling is duur. Maar is payrollen eigenlijk duurder dan personeel op de eigen loonlijst zetten? In dit artikel kom je erachter of payrolling echt zo duur is als sommige mensen beloven.

Misverstand #1: Payrolling is duur

Payrolling: Meer dan salarisuitbetaling

Kosten voor het aannemen van een werknemer op de eigen loonlijst blijken vaak hoger dan vooraf verwacht. Daarom kan de vraag of payrolling echt zo duur is al snel met ‘Nee’ worden beantwoord. Maar hoe zit het nu precies en waarom is payrolling in werkelijkheid niet zo duur als veel mensen denken?

Als ondernemer betaal je voor een service. De samenwerking met een payroll organisatie moet verder gaan dan simpelweg het uitbetalen van salarissen. Je wordt pas echt ontzorgd als je een partner vindt die jou als ondernemer niet alleen de gewenste flexibiliteit biedt, maar die ook op de hoogte is van alle wet- en regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan de aangescherpte regels van de Wet arbeidsmarkt in Balans. Want ondanks dat die al al sinds 1 januari 2020 bestaat, merken we dat veel organisaties nog altijd niet weten wat het precieze effect daarvan is. Payper past de ketenregeling toe op contracten en zorgt voor de afdrachten van premies.

Een goede payroll partij is eigenlijk vanzelfsprekend transparant in de opbouw van de factor en in de kosten. Daardoor ontstaan er achteraf geen verassingen. Een medewerker kost meer dan simpelweg het salaris. Denk daarbij aan verplichtingen zoals loonheffingen, vakantiegeld en vakantiedagen die bovenop de salariskosten komen.

Daarbovenop komen dan nog de werkgeverslasten zoals pensioenafdracht en sociale premies. En denk vooral aan alle administratieve werkzaamheden die bijvoorbeeld een afdeling personeelsadministratie moet uitvoeren om te zorgen dat alle administratie rondom salarisadministratie goed wordt uitgevoerd. Ook dit zijn aanzienlijke kosten die men vaak niet doorrekent als kosten rondom verloning van personeel.

Personeelskosten teruggebracht tot één transparante factuur

Door samen te werken met een payroll organisatie ben je af van zowel de administratieve lasten als juridische risico’s en zijn de personeelskosten teruggebracht tot één transparante factuur. Samen maak je afspraken over een heldere omrekenfactor. Naast het brutoloon zitten tevens de werkgeverslasten, pensioenen en premies verpakt in deze factor.

Je betaalt de uren van je werknemers, maar je bent af van alle werkgeversrisico’s zoals ziekteverzuim. Het klopt dus wel dat je met payrolling per uur meer betaalt voor een werknemer maar uiteindelijk bespaar je veel tijd en verlaag je het risico op onverwachte kosten achteraf. Onder de streep ben je daarmee goedkoper uit én heb je een hoop zorgen minder! Daarmee hebben we het misverstand ‘Payrolling is duurder dan personeel op je eigen loonlijst zetten’ ontkracht.

mockupje

Benieuwd naar de andere misverstanden rond payrolling? Download de volledige paper ‘6 misverstanden over payrolling’.

wil je een adviesgesprek met een van onze consultants?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper

Berichtdetails:

Datum publicatie: 5 juli, 2021
Gewijzigd: 5 juli, 2021
Leestijd:
Categorie: