Misverstanden over Payrolling #1: Payrolling is duur

Misverstand #1: Payrolling is duur

Valerie Vallenduuk | 05 juli 2021 |

Een beeld dat is ontstaan door payrolling ‘cowboys’ met schimmige kostenstructuren en naheffingen: Payrolling is duur. Maar is payrollen eigenlijk duurder dan personeel op de eigen loonlijst zetten?

Misverstand #1: Payrolling is duur

Meer dan alleen uitbetalen van salaris


Kosten voor het aannemen van een werknemer op de eigen loonlijst blijken vaak hoger dan vooraf verwacht. Daarom kan deze vraag met ‘Nee’ worden beantwoord. Maar hoe zit het nu precies? Als ondernemer betaal je voor een service. De samenwerking met een payroll organisatie moet verder gaan dan simpelweg het uitbetalen van salarissen. Je wordt pas echt ontzorgd als je een partner vindt die jou als ondernemer niet alleen de gewenste flexibiliteit biedt, maar die ook op de hoogte is van alle wet- en regelgeving. De aangescherpte regels van de Wet arbeidsmarkt in Balans bijvoorbeeld. Want ook al bestaat die wet al sinds 1 januari 2020, we merken dat veel organisaties nog niet weten wat het precieze effect daarvan is. Payper past de ketenregeling toe op contracten en zorgt voor de afdrachten van premies.

Een goede payroll partij is eigenlijk vanzelfsprekend transparant in de opbouw van de factor en in de kosten. Daardoor ontstaan er achteraf geen verassingen. Een medewerker kost meer dan simpelweg het salaris. Denk daarbij aan verplichtingen zoals loonheffingen, vakantiegeld en vakantiedagen die bovenop de salariskosten komen. Daarbovenop komen dan nog de werkgeverslasten zoals pensioenafdracht en sociale premies.

Personeelskosten teruggebracht tot één transparante factuur


Door samen te werken met een payroll organisatie ben je af van zowel de administratieve lasten als juridische risico’s en zijn de personeelskosten teruggebracht tot één transparante factuur. Samen maak je namelijk afspraken over een heldere omrekenfactor. Naast het brutoloon zitten tevens de werkgeverslasten, pensioenen en premies verpakt in deze factor.

Je betaalt de uren van je werknemers, maar je bent af van alle werkgeversrisico’s zoals ziekteverzuim. Het klopt dus wel dat je met payrolling per uur meer betaalt voor een werknemer maar uiteindelijk bespaar je veel tijd en verlaag je het risico op onverwachte kosten achteraf. Onder de streep ben je goedkoper uit én heb je een hoop zorgen minder! Daarmee hebben we het misverstand ‘Payrolling is duurder dan personeel op je eigen loonlijst zetten’ ontkracht.

mockupje

Benieuwd naar de andere misverstanden rond payrolling? Download de volledige paper ‘6 misverstanden over payrolling’.

Valerie Vallenduuk

Valerie Vallenduuk is public affairs & diversity officer bij Payper en werd gegrepen door de missie “people first”. Ze is serie ondernemer en 15 jaar advocaat geweest op de gebieden arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Haar kennis en ervaring is divers en reikt van wegtransport, overheidsbeleid en horeca tot aan startups, innovatie en financiering.

Gerelateerd

People First Group wordt nieuwe partner van Team Para Atletiek

Breda, 22 juli 2021 - People First Group wordt official ...

Wettelijk minimumloon wijzigt per 1 juli 2021

Per 1 juli 2021 stijgen de brutobedragen van het wettelijk ...

Thuiswerken na Corona? We mogen terug naar kantoor, maar wat ga je anders doen?

Het advies om zo veel mogelijk thuis te werken komt ...

Onze klanten