Payrolling

Ook in coronatijd zijn er kansen voor flexondernemers

Voor de coronacrisis waren we vooral druk met de WAB en de krapte op de arbeidsmarkt. Na de eerste golf van paniek rondom het virus volgt nu acceptatie. Even een pas op de plaats om te kijken welke kansen flexondernemers nu kunnen grijpen.

Leestijd ongeveer

Voor de coronacrisis waren we vooral druk met de WAB en de krapte op de arbeidsmarkt. Na de eerste golf van paniek rondom het virus volgt nu acceptatie. Inmiddels is het even pas op de plaats om te kijken welke kansen flexondernemers nu en in de toekomst kunnen grijpen om zo optimaal mogelijk met deze crisis om te gaan. Flexmarkt sprak met Han Mester, sectorbankier ABN AMRO, over de toekomst van de arbeidsmarkt en de kansen die nu in crisistijd ontstaan.

De grootste paniek rondom het coronavirus is weggetrokken en we raken langzaam gewend aan het ‘nieuwe normaal’. Dit geeft ruimte om vooruit te kijken en om kansen te grijpen in de arbeidsmarkt. Han Mesters schetst vier scenario’s waar flexondernemers hun winst uit kunnen halen:

1. Jong talent blijft schaars

Door de corona crisis is de schaarste aan talent in veel sectoren in één klap verdwenen. Komt die schaarste terug en hoe snel zitten we weer met een krappe arbeidsmarkt? Volgens Mesters is de schaarste in de meeste functies blijvend. Toch zorgt de crisis ook voor radicale veranderingen. Zo ontdekken advocaten dat ze zelf hun agenda kunnen beheren. Ook ontdekken zakelijke dienstverleners dat ze minder kantoorruimte nodig hebben en dat de productiviteit toeneemt door efficiënt thuiswerken.

2. Het talent staat voorop, niet het contract

Bij de blijvende krapte op de arbeidsmarkt hoort volgens Mesters ook een blijvende flexibele schil. Werkgevers moeten daarom meer kijken naar het benodigde talent en niet naar de contractvorm, vooral bij ontslagronden. Belangrijk bij een gezonde flexibele schil is goed werkgeverschap. Gezien de huidige onzekerheid moeten werkgevers wendbaar zijn en daarom zullen werkgevers op langere termijn op een flexibele schil willen blijven leunen.

3. kansen voor lokale ondernemers

Door de corona crisis werd duidelijk hoe afhankelijk organisaties zijn van Chinese productiebedrijven. Organisaties willen van die afhankelijkheid af en kiezen daarom voor de lokale maakindustrie. Voor de Nederlandse economie liggen er daarom kansen voor een ‘kennisintensieve mensenintensieve maakindustrie’.

4. overname kansen

Uitzendorganisaties die in de afgelopen jaren een gezonde financiële buffer hebben opgebouwd, plukken daar nu de vruchten van en kunnen op overnamepad. Het aantal uitzenduren blijft momenteel dalen. In Nederland rapporteerde de ABU een krimp van 24% tijdens de quarantaine weken. In Belgie en Frankrijk ligt dat percentage een flink stuk hoger. Dat betekent internationale kansen voor Nederlandse uitzendondernemers, Deze partijen zullende komende jaren de oogst van hun strenge financiële beleid binnenhalen.

Ga niet achterover leunen maar kom in actie!

De ontwikkelingen die momenteel spelen zijn een uitdaging voor iedere werkgever in Nederland. Toch leveren deze ook kansen op voor flexondernemers. Hoe je met deze uitdaging omgaat is van groot belang voor de continuïteit van je organisatie, met name op het gebied van personeel.

Wil je sterker uit de crisis komen dan moet je de medewerkers op de eerste plaats zetten. Een tekort aan personeel belemmert je in de groei van je organisatie. Je doet er daarom goed aan om je organisatie voor te bereiden. Want ondanks de coronacrisis wordt 2020 het jaar van de medewerker. Het gaat om binden en boeien en een aantrekkelijke werkgever zijn. Je personeel wordt goud waard. Ben jij klaar voor de arbeidsmarkt van de toekomst?

Benieuwd naar een flexibele schil voor jouw bedrijf?

Onze medewerkers gaan graag met jou het gesprek aan over de mogelijkheden van optimale payrolling dienstverlening binnen jouw bedrijf om de flexibele schil van een organisatie uit te breiden en jou als ondernemer te ontlasten van veelvoorkomende administratieve taken.

Benieuwd wat een goede payrolling integratie binnen jouw bedrijf kan doen? Onze adviseurs staan geheel vrijblijvend voor jou klaar om hier een keer over te sparren!

Bron: Flexmarkt.nl 

wil je een adviesgesprek met een van onze consultants?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper

Berichtdetails:

Datum publicatie: 26 mei, 2020
Gewijzigd: 26 mei, 2020
Leestijd:
Categorie: ,