Payper aangesloten bij het HR Open Standards Consortium

Payper is sinds januari 2018 aangesloten bij het HR Open Standards Consortium. Deze organisatie ontwikkelt internationale standaarden op het gebied van HR systemen. Een belangrijk aspect hiervan is het construeren van formats voor het uitwisseling van data die relevant is in de hr sector, bijvoorbeeld rondom recruitment, arbeidsvoorwaarden en payrolling. JSON speelt hierin een belangrijke rol. Dit is een standaard voor flexibele, eenvoudige en betrouwbare gegevensuitwisseling tussen (WEB) applicaties. Door lid te worden van het consortium krijgt Payper toegang tot deze standaarden en levert zij ook een bijdrage aan het verder ontwikkelen hiervan. Tegelijkertijd bouwt Payper een relatie op met internationale spelers op het gebied van hr systemen, dat in de toekomst ook kan resulteren in andere vormen van samenwerking.

HR Open Standards wordt ondersteund en gebruikt door gerenommeerde bedrijven en organisaties, zoals SAP, Oracle, de Europese Commissie, Daimler, BASF, Randstad en Manus Software Europe.

Momenteel maakt Payper deel uit van het Payroll projectteam. Tijdens een wekelijkse meeting wordt met de internationale partners besproken welke data in verschillende landen wordt bewaard rondom de verloning en andere aspecten van het payroll proces. Ook wordt rekening gehouden met de regels rondom privacy die in de verschillende landen gelden. De kennis die Payper hierbij verwerft kan direct worden toegepast bij het verder ontwikkelen van PayperOne, bijvoorbeeld in het kader van het maken van koppelingen met andere systemen.

Wij zijn enorm trots op deze ontwikkeling. Dankzij het lidmaatschap kunnen wij onze kennis delen en vergroten. We doen er alles aan om HRM gemakkelijk, toegankelijk en inzichtelijk te maken. Met het lidmaatschap bij HR Open Standards zetten we weer een mooie stap in de juiste richting.