Persbericht

Payper introduceert Het Nieuwe Payroll

‘Mensen op de eerste plaats’ is het uitgangspunt van Het Nieuwe Payroll. Het laat werkgevers én werknemers samen profiteren. De werkgever houdt zijn flexibele schil, slagkracht, en beperkt tegelijk zijn risico’s. De medewerker heeft voortaan meer zekerheid, rechten en bouwt aan zijn toekomst.

Leestijd ongeveer

Extra waarde aan flexibel werk.

De rol van Payper blijft hierbij vooruitstrevend en innovatief. We ontwikkelen financiële services en verzekeringen voor het afdekken van werkgeversrisico’s. We stroomlijnen HR vraagstukken. We organiseren de backoffice voor relaties. En we bieden een platform voor werkplezier en loopbaanontwikkeling. Het Nieuwe Payroll zet mensen op de eerste plaats. Hiermee ben je helemaal klaar voor de toekomst.

De arbeidsmarkt wordt krapper. Goed personeel is schaars en wil je aan je organisatie binden, zo lang als de werkzaamheden daarom vragen. Maar hoe bind je medewerkers zonder je flexibiliteit te verliezen?

Ons antwoord: Het Nieuwe Payroll! 

Als werkgever behoud je jouw flexibele schil en slagkracht en beperk je risico’s. Tegelijk heeft de medewerker voortaan meer zekerheid en rechten en bouwt aan zijn toekomst. Zo geeft Het Nieuwe Payroll extra waarde aan flexibel werk. En het brengt de arbeidsmarkt in balans.

Wat is Het Nieuwe Payroll?

Nieuwe Payroll, een betere versie van een bewezen formule. Het Nieuwe Payroll staat voor zekerheid zonder verlies van flexibiliteit. Zowel voor werknemers als werkgevers. De directe aanleiding van deze introductie is de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Maar nog veel belangrijker; Het Nieuwe Payroll sluit perfect aan bij de huidige krappe arbeidsmarkt en onze toekomstvisie.
.

Wat verandert er door de WAB?

Met de WAB wil de regering de kloof tussen flexibele en vast contracten verkleinen. De WAB kent verschillende maatregelen om dit te bereiken. Er komt een hogere WW-premie voor flexibele contracten, het ketensysteem wordt verruimd en er dient een transitievergoeding betaald te worden vanaf de eerste werkdag. 

Een andere belangrijke wijziging is dat de WAB onderscheid maakt tussen uitzenden en payroll. Voorheen was dit gelijk aan elkaar. Voor payroll gelden er voortaan andere voorwaarden. Zo mogen de uitzend CAO, het fasesysteem en de inlenersbeloning niet langer worden toegepast. In plaats hiervan wordt het ketensysteem van toepassing en moeten alle arbeidsvoorwaarden worden overgenomen uit de cao van de opdrachtgever.  

Uitzenden versus payroll

Er is sprake van een uitzending wanneer er invulling wordt gegeven aan het bij elkaar brengen van vraag en aanbod (de allocatiefunctie) en als er geen sprake is van exclusieve tewerkstelling.

Een payroll organisatie kan in onze ogen niet op de juiste manier voldoen aan de voorwaarden voor een uitzendovereenkomst (wel allocatie en geen exclusieve tewerkstelling). We willen onze opdrachtgevers en payrollmedewerkers niet tekort doen.

Meer informatie over de wab en Het Nieuwe Payroll?

Onze medewerkers gaan graag met jou het gesprek aan over de de WAB en mogelijkheden van het nieuwe payroll binnen jouw bedrijf. Benieuwd wat dit binnen jouw bedrijf kan doen? Onze adviseurs staan geheel vrijblijvend voor jou klaar om antwoord te geven op deze vraag!

wil je een adviesgesprek met een van onze consultants?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper

Berichtdetails:

Datum publicatie: 4 november, 2019
Gewijzigd: 4 november, 2019
Leestijd:
Categorie: