Payroll alleen voor grote bedrijven?

is payroll alleen voor grote bedrijven

Adithya Nanuru | 13 juli 2018 |

“In payroll land gaat het om massa’’. “Payroll heeft alleen voordelen voor grote bedrijven met veel medewerkers’’. “Voor MKB ondernemers is payroll te duur”. “Payroll is pas gunstig als het gaat om meer dan 100 medewerkers”. Veel gehoorden geluiden van MKB ondernemers, ontstaan omdat payroll voor de ondernemers nog te onduidelijk is. Jammer! Want payrolling is juist geschikt voor de kleinere MKB’ers. We leggen je graag uit waarom.

Inzicht in de personeelskosten

Met Payroll betaal je iedere maand dezelfde loonkosten voor je medewerkers. Als werkgever betaal je per gewerkt uur van de medewerker een vast tarief en alle kosten zijn in de prijs verwerkt. Dit zorgt voor overzicht. De personeelskosten zijn vaak de hoogste vaste lasten van je onderneming. Of je nu 2 of 100 man in dienst hebt, je hebt deze inzichten nodig. Je wilt niet voor onverwachte verassingen komen.

Payroll neemt interne personeelszaken over, en daarmee de administratie

Naast inzicht in de kosten neemt Payroll de volledige personeelsadministratie over en al het werk dat daarmee gemoeid is. Grote ondernemingen beschikken vaak over een eigen HR-afdeling. Voor kleinere MKB’ers is een HR afdeling niet altijd rendabel en kan hoge kosten met zich meebrengen. Een Payroll partner biedt hiervoor de oplossing: een externe HR-afdeling. Dankzij de payroll partner kun je kosteloos gebruik maken van de HR kennis van je partner. Daarnaast bespaar je flink op de uren die je anders aan personeelszaken kwijt zou zijn. Deze uren kun je weer benutten voor je onderneming en je personeel.

Risicovrij ondernemen

Niet alleen de administratieve lastenverlichting maar ook de zekerheid dat er bij ziekte van een medewerker geen factuur gestuurd wordt is een opluchting. Vooral in kleinere MKB-ondernemingen kan ziekte/verzuim een flinke kostenpost worden. Ondernemers moeten een zieke medewerker de eerste weken tot maanden doorbetalen en ook een vervanger oproepen. Als ondernemer is het daarom verstandig om deze risico’s af te stoten. MKB-ondernemingen hebben vaak niet de financiële buffer om deze ziekte risico’s te dragen. Payroll is daarom een uitkomst voor kleinere MKB’ers omdat de payroll partner zowel de administratieve als financiële lasten overneemt. Zo bespaar je op de personeelskosten en creëer je meer tijd voor de core business.

Aannemen van personeel

Ondernemers zijn nog huiverig als het gaat om het aannemen van nieuw personeel. Naast de werkgeversrisico’s zoals doorbetaling bij ziekte komen er ook administratieve lasten bij zoals contract beheer een het verwerken van het salaris. Het gebruik van payrolling maakt het aannemen van nieuw personeel laagdrempeliger. Payroll geeft je de mogelijkheid om met flexibele contractvormen te werken. Je kunt hierdoor een stuk flexibeler met je personeelsbestand omgaan, je kunt medewerkers namelijk 5,5 jaar flexibel inzetten. Door deze flexibiliteit kun je zonder zorgen nieuw personeel aannemen zonder dat je de werkgeversrisico’s draagt.

Is payroll alleen gunstig voor grote organisaties?

Juist niet! Payroll is niet alleen gunstig als het gaat om grote aantallen medewerkers. Naast de tijdwinst die je boekt met de samenwerking heb je direct een deskundige partner voor al je juridische of hr gerelateerde vragen. En dat zonder risico’s!

Adithya Nanuru

Business Development | Adithya helpt ondernemers en bedrijven met de transformatie van hun HR. Goed werkgeverschap, wet & regelgeving, groei, strategisch personeelsbeleid, employer brand en employee engagement zijn onderwerpen die vaak top of mind zijn, maar niet top op de agenda omdat "tijd" een grote drempel is.

Gerelateerd

Thuiswerken na Corona? We mogen terug naar kantoor, maar wat ga je anders doen?

Het advies om zo veel mogelijk thuis te werken komt ...

Samenwerken aan het re-integratietraject van je zieke medewerker

De re-integratie van langdurig zieke medewerkers en de Wet Verbetering ...

Payper stelt 2 ervaren directeuren aan

De juiste expertise, ongeacht de contractvorm. Het afgelopen jaar heeft ...

Onze klanten