HR-trends & actualiteit

Hoe ziet de de logistieke & Supply chain sector eruit in 2030

Digitalisering, altijd en overal toegang hebben tot informatie, andere manieren van samenwerken en flexibilisering van arbeid, het is nu de werkelijkheid maar deze manier waarop bedrijven en professionals werken, is razendsnel ontwikkeld.

Leestijd ongeveer

Digitalisering, altijd en overal toegang hebben tot informatie, andere manieren van samenwerken en flexibilisering van arbeid, het is nu de werkelijkheid maar deze manier waarop bedrijven en professionals werken, is razendsnel ontwikkeld. Het zijn tevens voorbeelden van trends die grote impact hebben op onze arbeidsmarkt. Die ontwikkelingen gelden zeker in de sector van logistiek & supply chain. De sector innoveert en digitaliseert, de arbeidsmarkt gaat daarin mee. Als ondernemer moet je erin mee!

Weg met het stoffige imago

Het zijn interessante tijden  met nieuwe kansen voor professionals. De logistieke sector bereidt zich voor op grootschalige automatiseringslag. Een beweging die al is gestart met bijvoorbeeld de robotisering in magazijnen. Momenteel wordt de logistiek & supply chain opnieuw uitgevonden en dat stelt nieuwe eisen aan de professionals van de toekomst. Geen stofjassen meer, maar creatieve, technologische professionals die plannen, controleren en bijsturen. Die verbindingen leggen tussen mensen, technologie en bedrijven.

Vraag neemt toe

Bedrijven innoveren en de professionals die er werkzaam zijn, dienen zich te ontwikkelen om mee te kunnen met de stroom naar de toekomst. Op dit moment is er echter een tekort aan deze professionals. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceerde in februari 2017 een Spanningsmeter Arbeidsmarkt en uit die cijfers blijkt dat de balans tussen vraag en aanbod van arbeid wederom krapper is geworden. Ook in de logistieke & supply chain sector zijn bedrijven op zoek naar nieuw talent. De logistiek transformeert naar een high tech sector met maatschappelijke betekenis. Bedrijven zoeken actief naar professionals die dienstverlening van de logistieke & supply chain sector naar de toekomst kunnen tillen. Professionals die inzicht hebben in de actuele trends en daarmee kunnen omgaan. Het opleidingsniveau van de functies stijgt en de komende jaren neemt de vraag naar professionals alleen maar toe*.

Innovatie op HR

Deze ontwikkelingen hebben tevens effect op de HRM strategie. HR afdelingen kunnen niet achterblijven en moeten mee met de ontwikkelingen in de sector. De vraag naar professionals in de sector neemt toe en het aanbod wordt krap. Een onderneming moet interessant zijn voor deze professionals. Afdeling HR moet daarom mee ook mee met de ontwikkelingen. De verwachting in de logistieke sector is dat het overgrote deel van het personeel in de logistieke sector in 2030 voor meerdere werkgevers tegelijk werkt. Voor professionals die werkzaam willen blijven in de sector is continue bijscholing essentieel..

Klaar voor 2030

De logistieke sector beweegt enorm snel. HR moet op deze trends voorbereid zijn. Juiste inrichting van HR is echter een lastige opgave. Ondernemers in de logistieke sector zijn juist druk bezig met de automatiseringsslag en het opdoen van nieuwe operationele kennis. Als deze kennis in huis is moet het goed geborgd worden. De gehele organisatie moet mee in de ontwikkelingen. De professionals van de toekomst bewegen snel. Bindt deze professionals aan de organisatie maar biedt ze wel de flexibiliteit die ze wensen. Een pittige klus gezien de trends in de sector. Een gedegen strategische personeelsplanning bereid de organisatie voor op 2030.

Is jouw organisatie klaar voor de toekomst?

Payper kan u hierop voorbereiden. Payper kent de branche van binnen en buiten en kan u als HR partner ontzorgen en ondersteunen bij het opzetten van een gedegen personeelsstrategie.  Een heldere strategie op het gebied van personeel geeft duidelijk zicht op de benodigde human resources om uw business doelstellingen binnen de logistieke branche te realiseren. Benieuwd wat wij op het gebied van payrolling, salarisadministratie of HR ondersteuning kunnen betekenen? Onze specialisten gaan graag met u in gesprek!

  • bron: Rapport – Baan van de toekomst in de logistiek in 2030.

wil je een adviesgesprek met een van onze consultants?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper

Berichtdetails:

Datum publicatie: 10 mei, 2017
Gewijzigd: 10 mei, 2017
Leestijd:
Categorie: