HR-trends & actualiteit

HR-Trends 2018 | Duurzame inzetbaarheid

aarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met de specifieke omstandigheden en wensen van medewerkers in de verschillende fasen van hun leven en loopbaan. Duurzame inzetbaarheid richt zich op jong en oud.

Leestijd ongeveer

Investeer in uw kostbaarste investering: uw personeel!

Een HR trend van de laatste jaren is duurzame inzetbaarheid. Door actief werk te maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van medewerkers zorgen bedrijven en organisaties voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Medewerkers zullen steeds langer doorwerken en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Tegelijkertijd vragen economische en technologische ontwikkelingen wendbaarheid van organisaties. Een flinke uitdaging!

Wat is duurzame inzetbaarheid?

Duurzame inzetbaarheid is beleid waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met de specifieke omstandigheden en wensen van medewerkers in de verschillende fasen van hun leven en loopbaan. Duurzame inzetbaarheid richt zich op jong en oud. Voor organisaties is het belangrijk dat alle medewerkers goed inzetbaar blijven. Goed inzetbare medewerkers kunnen beter inspelen op aanpassing van hun takenpakket, verandering in hun loopbaan en ontwikkelingen in de organisatie. Door een gezond beleid worden werknemers van vaste waarde voor de organisatie.

Duurzame inzetbaarheid in de praktijk

De grootste uitdaging bij duurzame inzetbaarheid voor organisaties is het aantrekken van de juiste mensen, het behouden van de juiste mensen en het in beweging brengen van mensen die in al dienst zijn zodat ze hun talenten weer op de juiste manier gaan benutten.

De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging: flexibilisering, nieuwe technologieën en globalisering vragen aanpassingsvermogen van werkgevers en werknemers. Wanneer zij investeren in gezondheid, scholing, correcte salarisadministratie en betrokkenheid, gaan zij samen op weg naar duurzame inzetbaarheid. Dat is niet alleen cruciaal voor de continuïteit en groei van bedrijven en organisaties, ook zorgt het vaak direct voor lager ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Hoe past u het echter toe in de praktijk? Onze tip: geef uw medewerker de regie over hun carrière en ga in gesprek.

Vraag uw medewerkers hoe het met ze gaat. Een kleine moeite, maar voor de medewerker heeft het grote impact. Daarnaast is het een methode om tijdig stress en te hoge werkdruk te signaleren. Werkgeluk wordt vaak onderschat, maar is van grote waarde bij werknemerstevredenheid!

Duurzame inzetbaarheid en flexibilisering

Duurzame inzetbaarheid is niet alleen van toepassing op de vaste medewerkers, maar ook op tijdelijke en flexcontracten. Wilt u altijd de juiste man, op het juiste moment, op de juiste plek, dan is een goed inzetbare en inzichtelijke flexibele schil hierbij noodzakelijk. Deze flexibele krachten zijn, net als de vaste krachten, van grote waarde en verdienen dezelfde aandacht. Tevens is een goed duurzaam inzetbetbaarheidsbeleid een onderdeel van goed werkgeverschap. Goed werkgeverschap heeft uiteindelijk niets met een dienstverband te maken. Een mooi voorbeeld is de payroll constructie.

De payrollconstructie is een voorbeeld van goed werkgeverschap omdat deze ervoor zorgt dat mensen aan het werk blijven, zij het dan soms bij verschillende bedrijven, en omdat er veel aandacht is voor duurzame inzetbaarheid door bijvoorbeeld trainingen en scholing.

Ons advies over duurzame inzetbaarheid

Al actief bezig met een duurzaam inzetbaarheidsbeleid? Geweldig! Nog niet actief bezig? Voor nu geen probleem, maar zorg dan dat duurzame inzetbaarheid een onderwerp op uw HR agenda wordt.

Ga in gesprek met uw medewerkers en zorg samen voor een gezonde werkrelatie. Uw complete organisatie heeft hier baat bij. Tevens zorgt u ervoor dat andere trends, zoals krapte op de arbeidsmarkt, geen bedreiging voor u worden!

image blog 1

Benieuwd naar duurzame inzetbaarheid binnen jouw bedrijf?

Onze medewerkers gaan graag met jou het gesprek aan over de integratie van duurzame inzetbaarheid binnen jouw bedrijf. Benieuwd wat duurzame inzetbaarheid binnen jouw bedrijf kan doen? Onze adviseurs staan geheel vrijblijvend voor je klaar om hier een keer over te sparren!

wil je een adviesgesprek met een van onze consultants?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper

Berichtdetails:

Datum publicatie: 9 januari, 2018
Gewijzigd: 9 januari, 2018
Leestijd:
Categorie: