blog

Payroll in de horeca? Lees er alles over!

Horeca draait op flexibiliteit. Maar parttimers, oproepkrachten, onregelmatige werktijden en wisselingen in personeel, zorgen voor veel administratief werk. Door te kiezen voor payroll, bespaar je veel tijd en zorgen.

payroll in de horeca lees er alles over

Horeca draait op flexibiliteit. Maar parttimers, oproepkrachten, onregelmatige werktijden en wisselingen in personeel, zorgen voor veel administratief werk. Door te kiezen voor payroll, besteed je het juridische- en administratieve werkgeverschap uit. Dat bespaart je niet alleen veel tijd. Ook veel zorgen. Want met payrolling geef je eveneens de werkgeversrisico’s uit handen. Weten hoe dit precies werkt?

Hoe gaat payroll in de horeca in zijn werk?

Medewerkers die jij zelf hebt aangenomen, zetten wij over op onze loonlijst. Wij zijn juridisch gezien dan werkgever. En dat betekent dat we ook veel HR-taken van je overnemen. Zoals het maken van arbeidscontracten, het voeren van de loonadministratie, het uitvoeren van de salarisbetalingen en het afdragen van premies.

Maar je hebt meer profijt van payrolling. Naast de tijdsbesparing is voor veel horecaondernemers het verminderen van de werkgeversrisico’s een belangrijke reden om te kiezen voor payrolling. Als payroll bedrijf nemen we namelijk ook die van je over. Zoals verzuim. Als een medewerker ziek wordt, heb jij dus geen kosten. Bovendien zijn je personeelsuitgaven ook altijd inzichtelijk. Omdat je een vast tarief betaalt, en alleen voor de gewerkte uren.

Waarom is werken op payroll basis in de horeca zo populair?

Vaak is horeca seizoensgebonden en wordt er veel gewerkt met tijdelijke krachten. Door een relatief hoog verloop en veel flexibele contracten, is de administratieve last voor personeelszaken in de horeca groot. Ervaar jij dit ook zo? Dan hebben we goed nieuws. Want des te groter is dan je profijt met payrolling.

Omdat je alle administratieve- en juridische HR-taken uit handen geeft, bespaar je veel tijd, terwijl je tegelijkertijd goed voor je personeel zorgt. Iets dat steeds belangrijker is; je hebt je personeel tenslotte hard nodig. Met payroll zijn personeelszaken voor je medewerkers altijd goed geregeld. Zij kunnen flexibel werken, zonder dat ze hun zekerheden opgeven. Payroll medewerkers krijgen dezelfde arbeidsvoorwaarden als vast personeel. Op de werkvloer is er dus geen verschil.

De voordelen en nadelen van werken in de horeca op payroll basis

Omdat je jouw medewerkers zelf werft, heb je grip op de kwaliteit. Terwijl je tegelijkertijd minder lasten en zorgen ervaart. De uitbesteding van HR-taken en werkgeversrisico’s geeft rust en zekerheid. Payroll is erg geschikt voor de horeca en daarom ook erg populair in deze branche. Bovendien is payroll vaak goedkoper dan het zelf aannemen van medewerkers.

Meer weten over jouw kosten voor payroll?

Waar moet je rekening mee houden als je binnen de horeca op payroll basis werkt?

Het werving- en selectieproces van payroll medewerkers voor de horeca gebeurt door jouw organisatie zelf, of door een andere partij. Maar dus niet door Payper als payrollbedrijf. Want dan is er officieel geen sprake van payrolling.

Verder word je als werkgever vooral ontzorgd. Het payrollbedrijf neemt de medewerkers over op de loonlijst en wordt juridisch de werkgever. De payroll medewerker ontvangt dan vanuit het payrollbedrijf een arbeidscontract en later ook de salarisstroken en jaaropgaven. Heeft de medewerker een HR-vraag? Dan kan hij daarvoor bij het payrollbedrijf terecht. Het is dus vooral administratief merkbaar voor een medewerker dat hij op payroll basis werkt.

Schakel snel als horeca ondernemer met personeel op payroll basis

Wanneer je als horeca-ondernemer met personeel op payroll basis werkt, ben je uiterst flexibel en wendbaar. Want je betaalt alleen voor gewerkte uren. Payroll is ideaal om (seizoens)pieken op te vangen.

Voor medewerkers is payrolling eveneens gunstig. Veel jongeren en studenten werken bijvoorbeeld naast hun studie in de horeca. Met payroll kunnen zij flexibel werken, maar hebben ze ook zekerheid. Want ze krijgen dezelfde arbeidsvoorwaarden en worden betaald vanuit de juiste CAO. Bovendien bouwen ze ook pensioen op. Payroll medewerkers hebben meer zekerheden en rechten gekregen de laatste jaren. En dat geeft jou als werkgever meer mogelijkheden om ook flexibel personeel lang(er) aan je te organisatie binden.

Profiteren van probleemloze payroll in de horeca? Dan kies je voor Payper!

Flexibel personeel inzetten, zonder de administratieve rompslomp en werkgeversrisico’s? Ga voor horeca payroll via Payper! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Contactformulier

wil je een adviesgesprek met een van onze consultants?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.

esther klip

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Esther, salesconsultant Payper