Payrolling

Payrolling, de ultieme driehoeksverhouding

Payrolling levert bedrijven en organisaties de broodnodige flexibiliteit, waardoor ze sneller kunnen groeien en beter kunnen inspelen op trends in de markt zoals decentralisatie. In de afgelopen jaren heeft dit concept al vaak bewezen van waarde te zijn voor de Nederlandse arbeidsmarkt.

Leestijd ongeveer

Payrolling levert bedrijven en organisaties de broodnodige flexibiliteit, waardoor ze sneller kunnen groeien en beter kunnen inspelen op trends in de markt zoals decentralisatie. In de afgelopen jaren heeft dit concept al vaak bewezen van waarde te zijn voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Minder financiële risico’s, geen administratieve lasten en toch de juiste werknemers op de juiste plek, oftewel de ultieme driehoeksverhouding. Waarom wil de overheid payroll bedrijven dan steeds meer aan banden leggen?

Ontzorgen met de inzet van payroll

Bij payrolling is de werkgever zelf verantwoordelijk voor de selectie en werving van de werknemers. Deze treden vervolgens in dienst bij een payrollonderneming. Deze onderneming wordt zo de formele werkgever van de werknemer; het betalen van salarissen, pensioenregelingen, verzekeringen en de personeelsadministratie zijn dan ook de verantwoordelijkheid van de payrollonderneming. Hetzelfde geldt voor scholing, begeleiding en doorbetaling bij ziekte.

De ondernemer wordt zo ontlast, zonder dat dit ten koste gaat van de professionele uitvoering van werkgeverstaken. Deze worden uit handen gegeven waardoor er een driehoeksverhouding ontstaat tussen werkgever, werknemer en opdrachtgever.

driehoek

Aannames over payroll

Vanuit de ondernemer zijn de voordelen duidelijk. Toch zijn er negatieve aannames omtrent payrollmedewerkers. Vaak wordt er gezegd dat ‘werknemers sneller worden ontslagen en met een flexcontract geen zekerheden hebben’. Een onjuiste aanname.

Een simpel voorbeeld: met payroll wordt het financiële risico dat ondernemers lopen om nieuw personeel aan te nemen een stuk lager. Kan een bedrijf een nieuwe medewerker geen vast contract aanbieden, dan biedt payrolling vaak uitkomst. Hierdoor levert payrolling zelfs nieuwe banen op. De medewerker komt dan immers niet op straat te staan, maar kan via payrolling weer bij een ander bedrijf aan de slag.

Payper gaat voor goed werkgeverschap

Dat payrollmedewerkers minder goede arbeidsvoorwaarden zouden hebben, is dus een groot misverstand. Integendeel, payrolling biedt volop kansen aan zowel medewerkers als opdrachtgevers. Payrolling is veel meer dan enkel een doorgeefluik van personeel. Het is een mogelijkheid om continuïteit en groei op een flexibele manier te verwezenlijken en daarom is de payrollconstructie de ultieme driehoeksverhouding.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met een van onze payrolling specialisten voor nuttige informatie over de arbeidsmarkt van nu en de mogelijkheden van jouw bedrijf. Met Payper als sparringpartner op het gebied van HR vormt het beheren van flexibele arbeidskrachten geen enkel probleem meer. Ook niet in de publieke sector. Denk daarom in mogelijkheden in plaats van beperkingen!

wil je een adviesgesprek met een van onze consultants?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper

Berichtdetails:

Datum publicatie: 24 oktober, 2017
Gewijzigd: 24 oktober, 2017
Leestijd:
Categorie: ,