Wet- & regelgeving

Payrolling onder Rutte III | Payper de vaste waarde in de publieke sector

Het nieuwe kabinet kan aan de slag! Alle ministers en staatssecretarissen zijn beëdigd en de befaamde bordesfoto is geschoten. Daarmee is een eind gekomen aan de langste formatie ooit. Tijd voor de nieuwe formatie om de handen uit de mouwen te steken!

Leestijd ongeveer

Het nieuwe kabinet kan aan de slag! Alle ministers en staatssecretarissen zijn beëdigd en de befaamde bordesfoto is geschoten. Daarmee is een eind gekomen aan de langste formatie ooit. Tijd voor de nieuwe formatie om de handen uit de mouwen te steken! Een van de uitdagingen, vanuit het regeerakkoord, waar deze formatie zich verder over gaat buigen is de rol van payroll en de flexibilisering van de arbeidsmarkt.

Flexibilisering is niet te stoppen

Op de arbeidsmarkt, zeker in branches als de publieke sector, bestaat behoefte aan het flexibel kunnen inzetten van personeel. De coalitiepartijen willen echter voorkomen dat vormen van flexibele arbeid worden benut om te concurreren op arbeidsvoorwaarden. Ook willen zij voorkomen dat flexibiliteit ten koste gaat van de kansen van mensen op de arbeidsmarkt. Oftewel de kans op een vast dienstverband. De sleutel naar een eerlijker arbeidsmarkt is volgens de coalitiepartijen dat vast werk minder vast moet worden en flexibel werk minder flexibel. Een hele uitdaging op een arbeidsmarkt die steeds flexibeler wordt!

Payroll is ontzorgen

Payrolling blijft ondanks de woorden in het regeerakkoord ook in de toekomst gewoon mogelijk, maar wordt zo herzien dat het een instrument wordt met als voornaamste doel om de inlener te ontzorgen. De formatie wil voorkomen dat concurrentie op arbeidsvoorwaarden nog langer wordt bevorderd.

De coalitiepartijen gaan zich, in overleg met de sociale partners, ervoor inspannen om het formele werkgeverschap en het ‘materiële werkgeverschap’ dichter bij elkaar te brengen. Dat wil zeggen dat er een herverdeling van verantwoordelijkheden zal gaan plaatsvinden tussen het payrollbedrijf en de inlener.

ontzorgen

Afwachten maar…

Payper is content met de bevestiging vanuit het kabinet en deelt de wens om payroll te reguleren, met name de oneigenlijke vormen van payrolling die bedoeld zijn om te concurreren op arbeidskosten. Payrolling is en blijft bedoeld om werkgevers te ontzorgen. Deze ontzorgende rol neemt Payper momenteel al op zich.

We zijn wel benieuwd welke praktische gevolgen de plannen hebben voor bestaande payrollconstructies. Voorlopig verandert er nog niets. Er ligt immers nog geen wetsvoorstel. Er zullen binnen afzienbare tijd echter maatregelen worden genomen die gevolgen zullen hebben voor de arbeidsvoorwaarden van payroll personeel, hun flexibele inzet en de kosten van payrolling. Het is dus nog even afwachten maar we houden u hiervan op de hoogte!

Benieuwd naar optimale payroll voor jouw bedrijf?

Onze medewerkers gaan graag met jou het gesprek aan over de mogelijkheden van optimale payroll dienstverlening binnen jouw bedrijf. Benieuwd wat een goede payrolling integratie binnen jouw bedrijf kan doen? Onze adviseurs staan geheel vrijblijvend voor jou klaar om hier een keer over te sparren!

wil je een adviesgesprek met een van onze consultants?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper

Berichtdetails:

Datum publicatie: 2 november, 2017
Gewijzigd: 2 november, 2017
Leestijd:
Categorie: