Re-integratie & Verzuim

Samenwerken aan het re-integratie­traject van je zieke medewerker

De re-integratie van langdurig zieke medewerkers en de Wet Verbetering Poortwachter is een complex onderwerp. Welke wet- en regelgeving komt hierbij kijken en welke stappen moeten er doorlopen worden om als werkgever aan de re-integratieplicht te voldoen?

Leestijd ongeveer

Als opdrachtgever kun je van mijn expertise gebruik maken. Laat ik mezelf eerst even voorstellen, mijn naam is Wendy Kielen en ik heb jarenlange ervaring als Casemanager verzuim. Sinds oktober 2020 werk ik bij Payper onder andere op het vlak van HR ondersteuning. Graag leg ik aan je uit wat ik voor jou en je medewerker in het ziekteverzuim kan betekenen.

Mijn rol als casemanager verzuim

Als Casemanager verzuim ondersteun ik opdrachtgevers bij het ziekteverzuim. Daarbij geef ik de re-integratietrajecten vorm op basis van adviezen van de bedrijfsarts. Dit doe ik samen met de arbodienst en een externe arbeidsdeskundige. Mocht het nodig zijn kan ik andere kerndeskundigen inzetten op aanvraag. 

Het is belangrijk om altijd een goede afweging te maken van de belangen van alle betrokken partijen in het re-integratietraject. Soms sluit deze afweging beter aan bij de wensen van de medewerker en andere keren juist bij die van de opdrachtgever. Samen streven we naar het beste resultaat. 

Bij langdurig ziekteverzuim moet een re-integratiedossier aangelegd worden. Daarin worden het ziekteverloop, de re-integratie acties en verschillende re-integratie documenten opgenomen. Het UWV vereist een compleet re-integratiedossier voor het aanvragen van de WIA-uitkering door de medewerker en het beëindigen van het dienstverband door de werkgever. 

Ik ben verantwoordelijk voor een adequaat proces, een voorspoedig herstel en een duurzame terugkeer van de medewerker. 

Schakel tussen partijen

Ik heb een informerende- en adviserende rol naar de opdrachtgever, onze interne organisatie, de bedrijfsarts en de arbodienst. Wanneer dat nodig is kan ik bemiddelen tussen alle partijen. Ik heb een uitgebreide rol waar kennis van en ervaring met verzuimprocedures noodzakelijk zijn, gezien de complexiteit van deze situaties en juridische aspecten. 

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen op het gebied van het verzuim binnen jouw organisatie? Dan sta ik graag open om hier eens vrijblijvend over te sparren. Neem contact op door middel van onderstaande button en ik neem zo snel mogelijk contact op.

wil je een adviesgesprek met een van onze consultants?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper

Berichtdetails:

Datum publicatie: 21 juni, 2021
Gewijzigd: 21 juni, 2021
Leestijd:
Categorie: