Persbericht

Tips om Neuromarketing in te Zetten in jouw HR Afdeling

Neuromarketing in HR: hoe het menselijk brein reageert op HR-prikkels. Ontdek hoe neuromarketing kan helpen bij het optimaliseren van werving, betrokkenheid en training in HR.

Leestijd ongeveer

car mechanic team using laptop boosting car engine at auto repai

Neuromarketing is de wetenschap die onderzoekt hoe het menselijk brein reageert op marketingprikkels. Het maakt gebruik van technologieën zoals eye-tracking, elektro-encefalografie (EEG) en functionele magnetische resonantie beeldvorming (fMRI) om de emotionele en cognitieve reacties van consumenten te meten. Neuromarketing kan marketeers helpen om effectievere campagnes te creëren die aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van hun doelgroep.

Maar neuromarketing is niet alleen nuttig voor marketeers. Het kan ook toegepast worden in andere domeinen, zoals human resources (HR). Neuromarketing kan HR-professionals helpen om beter te begrijpen wat potentiële en bestaande werknemers drijft, hoe ze beslissingen nemen en hoe ze leren. Door neuromarketing in te zetten in HR, kunnen werkgevers hun wervings-, betrokkenheids- en trainingsstrategieën optimaliseren.

Op een recente bijeenkomst georganiseerd door HRcommunity, werden er verschillende lezingen gegeven over de praktische toepassing van neuromarketing in HR. Wij waren super enthousiast over deze lezingen en hebben daarom een aantal voorbeelden op een rij gezet:

  • Werving: Neuromarketing kan recruiters helpen de meest effectieve functiebeschrijvingen, vacatures en interviewvragen te identificeren die resoneren met kandidaten. Bijvoorbeeld, met behulp van eye-tracking technologie, kunnen recruiters analyseren welke delen van een vacature of advertentie de meeste aandacht trekken van kandidaten. Zo kunnen ze de belangrijkste informatie benadrukken en irrelevante details weglaten. Ook kunnen ze testen welke woorden of beelden de meeste positieve emoties oproepen bij kandidaten en deze gebruiken om hun vacatures aantrekkelijker te maken.
  • Betrokkenheid van werknemers: Neuromarketing kan werkgevers helpen begrijpen wat werknemers motiveert en hoe ze betrokken kunnen blijven. Bijvoorbeeld, met behulp van EEG-technologie kunnen werkgevers de hersenactiviteit van werknemers meten om te bepalen welke activiteiten of taken het meest boeiend en lonend zijn voor hen. Zo kunnen ze de werkomgeving aanpassen aan de individuele behoeften en voorkeuren van werknemers. Ook kunnen ze feedback geven op een manier die de intrinsieke motivatie van werknemers versterkt en hun zelfvertrouwen vergroot.
  • Trainingsprogramma’s: Neuromarketing kan werkgevers helpen bij het ontwerpen van effectievere trainingsprogramma’s door de meest effectieve onderwijsmethoden en materialen te identificeren. Bijvoorbeeld, met behulp van fMRI-technologie kunnen werkgevers zien welke delen van de hersenen actief zijn tijdens het leren en hoe deze veranderen naarmate het leren vordert. Zo kunnen ze de trainingsinhoud afstemmen op het niveau en het tempo van elke leerling. Ook kunnen ze gebruik maken van gamification, storytelling en humor om het leren leuker en memorabeler te maken.

Het toepassen van neuromarketing in HR opent de deur naar meer doeltreffende HR-strategieën en wij zijn benieuwd naar jouw mening over neuromarketing in HR. Hoe pas jij het toe in jouw organisatie? Welke uitdagingen en kansen zie jij? Bij Payper blijven we pionieren in HR, met de toewijding om innovatieve HR-diensten te bieden. Met de experts die wij in huis hebben op het gebied van Vinden, Binden en Ontzorgen, helpen wij jouw bedrijf te excelleren. 

wil je een adviesgesprek met een van onze consultants?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper

Berichtdetails:

Datum publicatie: 26 oktober, 2023
Gewijzigd: 1 november, 2023
Leestijd:
Categorie: