bedankt voor jouw interesse in Payper.
Kim, relatiemanager bij Payper
Payrolling
Begin van het jaar was het vooral de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) en de krapte op de arbeidsmarkt waar we druk mee waren. Door de WAB stegen de kosten voor flexibel personeel en moesten werkgevers bijna gedwongen werknemers in vaste dienst nemen
Leestijd ongeveer
Begin van het jaar was het vooral de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) en de krapte op de arbeidsmarktDe Essentie van de Arbeidsmarkt: Een Gids voor Werkgevers en Werknemers H1: Wat is de Arbeidsmarkt? De arbeidsmarkt vormt het waar we druk mee waren. Door de WAB stegen de kosten voor flexibel personeel en moesten werkgevers bijna gedwongen werknemers in vaste dienst nemen. Met de WAB zijn ook de regels omtrent payroll veranderd. Zo is het voor het payroll contract niet meer toegestaan om de cao voor uitzendkrachtenDe Rol van Uitzendkrachten in Moderne Werkomgevingen In de dynamische en snel veranderende arbeidswereld van vandaag spelen uitzendkrachten een cruciale en dus het fasen systeem toe te passen. Volgens sommigen is de WAB daarom de doodsteek van payroll.
Onzin vinden wij! Juist nu met de crisis ligt de focus voor organisaties op overleven. Door de toename van het aantal vaste contracten missen organisaties de flexibiliteit die nu zo hard nodig is. Payroll kan deze organisaties uit de brand helpen. Maar wat als payroll in deze tijd niet meer zou bestaan?
De verplichte toepassing van de ketenregeling en de hogere kosten op flexibele contracten hebben directe impact op de payroll dienstverlening. De flexibiliteit van het fasesysteem, valt weg. Met daarbovenop de hogere kosten voor flexibele contracten lijkt de WAB een doodsteek voor payroll.
Organisaties nemen afscheid van flexibele contracten en geven meer vaste contracten uit om de kosten van tijdelijke contracten te drukken. Dit leidt tot hogere vaste kosten en meer risico’s. Vaste contracten zorgen wel voor binding van de medewerker maar zorgen ook voor vaste verplichtingen.
Door de quarantaine maatregelen ligt Nederland stil. Sommige sectoren bloeien op terwijl juist andere sectoren zoals de horeca compleet stil liggen. Ondernemers die door de WAB meer vaste contracten hebben uitgegeven zitten plots met hoge personeelskosten maar zonder werk. De werknemers met een vast contract moeten gewoon doorbetaald worden.
Door de crisis worstelen veel ondernemers met vragen zoals: Hoe overleven we in de markt, op korte termijn maar ook op de lange? Hoe ga ik slim om met krimp of juist groei? Hoe kan ik het huidige werk doen met minder mensen zonder verlies van kwaliteit? Hoe ga ik weer zorgeloos groeien? Juist op deze vragen is het payroll het antwoord.
Dan zou dat veel werkgevers maar ook werknemers raken die momenteel ontzorgt worden door een payroll organisatie. Met payroll zet je een flexibele schil op waarmee je zowel de pieken als dalen kunt opvangen. Het zorgt voor continuïteit van je organisatie. Maar payroll levert voor veel werkgevers en werknemers juist voordelen op buiten flexibiliteit. Je bent voorbereid op de veranderende vraag van de markt. Terwijl je minder risico’s loopt bij onverwachte negatieve economische ontwikkelingen.
Payroll neemt een groot gedeelte van HR ondersteuning voor zijn rekening. Dat betekent simpel gezegd geen gedoe met de personeelsadministratie en geen risico bij ziekteverzuim. 1 aanspreekpunt in plaats van de verschillende instanties waar je als werkgever mee wordt geconfronteerd als je personeel in loondienst hebt. De inschaling, beloning, afdrachten en administratie worden conform de juiste cao en wetgeving verricht. Medewerkers doen volwaardig mee en ontvangen dezelfde primaire en secundaire arbeidsvoorwaardenArbeidsvoorwaarden zijn de voorwaarden of afspraken die de basis vormen voor de relatie tussen een werkgever en een werknemer. als medewerkers in vaste dienst.
Als payroll niet meer zou bestaan, dan komen deze lasten en risico’s weer terug op de schouders van de werkgever. Payroll is voor werkgevers geen keuze voor flexibiliteit, maar een keuze voor zekerheid.
Met payroll werk je aan je flexibele schil en geef je tevens de werkgeversrisico’s uit handen. De payroll partner bezit HR kennis waar je automatisch gebruik van kan maken. Daarnaast verzorg je zelf de werving, want jij weet uiteindelijk het beste wat voor persoon jouw organisatie nodig heeft. Vervolgens bespreek je de contractmogelijkheden met je payrollpartner.
Ga je voor een flexibele overeenkomst omdat je niet zeker bent over de hoeveelheid werk, dan bied je een oproepovereenkomst. Gaat het om een kennisintensieve functie waarvoor je een werknemer een langere tijd wilt binden, dan kies je voor een contract voor bepaalde tijd. Met payroll heb je wel het personeel, maar geen gedoe.
Onze medewerkers gaan graag met jou het gesprek aan over de mogelijkheden van optimale payrolling dienstverlening binnen jouw bedrijf. Benieuwd wat een goede payrolling integratie binnen jouw bedrijf kan doen? Onze adviseurs staan geheel vrijblijvend voor jou klaar om hier een keer over te sparren!
We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.
Datum publicatie: 23 juni, 2020
Gewijzigd: 23 juni, 2020
Leestijd:
Categorie: Payrolling