Wet- & regelgeving

Wat betekent payroll voor een payroll werknemer?

Je overweegt over te stappen op payrolling. Wat zou dat betekenen voor je medewerkers? Voor hen verandert er weinig. Voortaan ontvangen ze hun salaris en loonstroken via Payper. En voor al hun HR-vragen kunnen ze bij ons terecht.

Leestijd ongeveer

Op de werkvloer merkt een payroll werknemer weinig van payrolling. Het gebruikelijke werving- en selectieproces wordt doorlopen. En ook de aansturing op de werkvloer is hetzelfde als bij vaste krachten. Daarbij zijn de arbeidsvoorwaarden voor payroll medewerkers en vaste medewerkers gelijk.

Het verschil is vooral administratief merkbaar. Niet een interne HR-afdeling, maar wij als payrollbedrijf, regelen de administratieve- en juridische personeelszaken. Dit betekent onder andere:

  • De personeelsadministratie op orde.
  • Salarissen altijd op tijd betaald.
  • HR-vragen beantwoord met up-to-date kennis.
  • Goede begeleiding wanneer werken (tijdelijk) niet gaat.

Wat is werken op payroll basis?


Werken op payroll basis betekent dat je het werkgeverschap juridisch uit handen geeft aan een payroll bedrijf. Jij als werkgever neemt zelf je mensen aan. Maar wij regelen alles eromheen. Zo is Payper verantwoordelijk voor de arbeidscontracten, de personeels- en salarisadministratie en alle samenwerking met instanties.

Maar we nemen als juridisch werkgever ook de werkgeversrisico’s van je over. Wordt een payrollwerknemer ziek? Dan zijn de verzuimkosten voor ons.

Wanneer is payrolling interessant voor je medewerkers?


Wanneer het werkgeverschap je (te) veel tijd kost, is payrolling een gunstige oplossing, ook voor je medewerkers. Want die hebben de zekerheid dat HR-zaken altijd goed geregeld zijn. En zijn er HR-vragen of juridische kwesties? Dan zijn wij er voor deskundig advies en begeleiding.

Wat betekent payrolling voor een medewerker?


Op de werkvloer weinig. Een payroll medewerker heeft de werving- en selectieprocedure op dezelfde manier als je andere medewerkers doorlopen. En wordt op de werkvloer begeleid en aangestuurd door een leidinggevende.

Wat zijn de voordelen en nadelen van payrolling voor een medewerker?

Voor een medewerker is payrolling vooral administratief merkbaar. Een arbeidsovereenkomst, en later de loonstroken en jaaropgaven, ontvangt een payrollmedewerker vanuit Payper. Ook de salarissen worden door het payrollbedrijf overgemaakt. En bij HR-vragen krijgt een medewerker contact met de HR-specialist van Payper.

Soms wordt er gedacht dat er meer afstand ontstaat door payrolling. Dat payrollmedewerkers het gevoel hebben er niet helemaal bij te horen. Maar eigenlijk is er, door dezelfde werkomgeving, aansturing, rechten en arbeidsvoorwaarden, eenze lfde band met ze op te bouwen. Een onterechte angst dus, die door de werkgever zelf weg te nemen is door een gelijke omgang en waardering.


Een werknemer haalt vooral voordelen uit payrolling, als hier om de juiste redenen door een werkgever voor gekozen is. Bijvoorbeeld doordat het werkgeverschap te veel tijd vraagt.

Het werkgeverschap brengt namelijk behoorlijk wat administratie met zich mee. En er zijn continu veranderingen, in CAO’s en wet- en regelgeving. Wanneer je hier als werkgever niet in thuis bent, kost het je ontzettend veel tijd. Maar als je het uitbesteed niet meer! Dan ligt deze verantwoordelijkheid bij Payper. En wij hebben de expertise. Een medewerker profiteert hiervan, doordat alle HR-zaken nu altijd goed geregeld zijn.

Er kan ook gerekend worden op deskundige begeleiding bij (langdurige) ziekte, juridische kwesties of eventuele arbeidsconflicten. Altijd correct en volledig, omdat we continu op de hoogte zijn van veranderde CAO’s en wet- en regelgeving. En we zorgen eveneens voor een pensioenregeling en alle verzekeringen.

Maar zijn payrollmedewerkers niet makkelijk te ontslaan? Dit wordt als nadeel of angst vaak genoemd. Maar dit is niet meer zo. Voorheen kon een werkgever een payroll werknemer makkelijk ontslaan. Maar tegenwoordig worden payroll werknemers door wetgeving goed beschermd. De payroll werknemers hebben sinds de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) dezelfde arbeidsvoorwaarden als vaste medewerkers.

Hoe werkt Payper payrolling voor jouw medewerker?


Een payroll werknemer doorloopt jouw werving- en selectieprocedure. En wordt bij aanname juridisch overgenomen door Payper.

Wij geven de medewerker hier uitgebreid uitleg over. En geven aan waar je medewerker met HR-vragen terecht kan. We willen dat de drempel tot contact laag is. Wij willen er zijn voor jouw medewerkers!

De medewerker ontvangt vanuit Payper de arbeidsovereenkomst. En later ook de loonstroken en jaaropgaven. Ook wordt het salaris maandelijks vanuit Payper overgemaakt naar de rekening van de werknemer.

Op de werkvloer blijft alles hetzelfde verlopen zoals anders.

Professionele payrolling nodig? Dan kies je voor Payper!


Wil je meer weten over werk op payroll basis? Of persoonlijker antwoord op de vraag ‘Wat betekent payroll voor de werknemer’? Neem vrijblijvend contact met ons op!

wil je een adviesgesprek met een van onze consultants?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper

Berichtdetails:

Datum publicatie: 30 juni, 2022
Gewijzigd: 16 februari, 2023
Leestijd:
Categorie: ,