Payrolling

Wat is payroll?

Bij payroll besteed je het administratieve- en juridische werkgeverschap uit aan een payrollbedrijf zoals Payper. Zelf blijf je verantwoordelijk voor de werving & selectie en aansturing van je medewerkers.

Leestijd ongeveer

Bij payroll besteed je het administratieve- en juridische werkgeverschap uit aan een payrollbedrijf zoals Payper. Zelf blijf je verantwoordelijk voor de werving & selectie en aansturing van je medewerkers.

Met payrolling heb je geen omkijken meer naar alle administratieve HR-taken, zoals personeelsadministratie, verzekeringen en pensioenregelingen. Ook het regelwerk met instanties als het UWV, de arbodienst en de Belastingdienst nemen wij van je over. Uiteraard zorgen we ook voor salarisberekening en uitbetalingen.

Personeelszaken vraagt niet langer meer jouw tijd en verdieping. Het is een vak apart. Waar onze specialisten je graag bij helpen. Jouw externe HR-afdeling dus eigenlijk.

Wat is de betekenis van payroll?

Payroll is een flexibele arbeidsvorm, waarmee je alle administratieve- en juridische HR-taken uit handen geeft. Terwijl er op de werkvloer weinig verandert. Zelf blijf je de controle houden over de werving en selectie van je medewerkers. Payroll is dus niet hetzelfde als uitzenden.

Je draagt bij payrolling juridisch het werkgeverschap over. De medewerker komt op de payroll, de loonlijst, van het payrollbedrijf. Dit betekent dat het payrollbedrijf ook de werkgeversrisico’s zoals verzuimkosten overneemt. En dat jij dus alleen betaalt voor de uren die daadwerkelijk gewerkt zijn.

Met payrolling kies je naast tijdsbesparing dus ook voor flexibiliteit en zekerheid. Je hebt minder risico’s en je HR-zaken zijn altijd goed geregeld.

Hoe ziet een payrolling constructie eruit?

Wanneer jij iemand hebt aangenomen, nemen wij die persoon juridisch over en maken dan een arbeidsovereenkomst. We houden hierbij rekening met de juiste CAO en alle arbeidsvoorwaarden die ook voor andere werknemers van toepassing zijn.

Al het regelwerk voor HR nemen we over. Denk aan het berekenen en afdragen van de werknemerslasten. En aanmelding bij de Belastingdienst en het pensioenfonds. Maar ook aan de loonadministratie. Wij zorgen voor de loonstroken en jaaropgaven. En maken de salarissen over.

Jij als werkgever ontvangt vervolgens een factuur voor onze payrolldienstverlening.

Payroll constructie

Hoe werkt payroll binnen jouw organisatie?

Kies je voor payroll via Payper, dan kies je voor een HR-specialist met kennis van zaken. Uiteraard bieden we uitgebreide informatie over payrolling en begeleiding, voor jou en je medewerkers.

Voor onze samenwerking maken we afspraken die we vastleggen in een payrollcontract.

Dan is het zover en nemen we medewerkers juridisch over. We regelen alle administratieve- en juridische HR-zaken rondom het werkgeverschap. En staan altijd paraat. Voor je medewerkers die HR-vragen hebben. En voor jou, om te sparren en je te adviseren. We zijn er ook voor begeleiding bij ziekteverzuim, eventuele arbeidsconflicten en juridische kwesties.

Ondertussen blijft op de werkvloer alles hetzelfde. De processen voor het aannemen en aansturen van medewerkers blijft onveranderd. En payrollmedewerkers hebben (minstens) dezelfde arbeidsvoorwaarden als andere medewerkers.

Wanneer kies je als bedrijf voor payrolling?

Waarom payroll kiezen? Payrolling bespaart je veel tijd. En je HR-zaken zijn altijd goed geregeld. Maar misschien wel het grootste voordeel van het juridisch overdragen van werkgeverschap is, dat je jouw werkgeversrisico’s minimaliseert. Zo zijn de kosten bij een zieke werknemer niet voor jou, maar voor Payper.

Veel werkgevers biedt dit rust en zekerheid, merken we. Want zowel de kosten als de begeleiding bij (langdurige) ziekte zorgen nogal eens voor slapeloze nachten. Met payrolling ben je wendbaar bij veranderingen in de markt, onverwachte pieken of seizoensinvloeden. Payroll is een ideale oplossing als je (tijdelijk) geen medewerkers kan of wil aannemen.

Vrijblijvend verder praten over payroll binnen jouw organisatie?

Professionele payrolling nodig? Dan kies je voor Payper!

Veel ervaring, heldere tarieven en altijd een HR-medewerker die voor je klaar staat. Snel jouw externe HR-afdeling ontmoeten? Neem contact op!

wil je een adviesgesprek met een van onze consultants?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper

Berichtdetails:

Datum publicatie: 27 juni, 2022
Gewijzigd: 16 februari, 2023
Leestijd:
Categorie: