Werkgeluk

Wendy’s second job is een verfrissende afwisseling van haar kantoorbaan

Denk je er soms over om iets compleet anders te gaan doen? Wendy vond een leuke second job die goed te combineren is met haar dagelijkse baan. Hier verdient ze natuurlijk extra geld mee, maar daarnaast heeft het haar zoveel meer gebracht.

Leestijd ongeveer

Het klinkt als een intro van de jaren ‘90 serie Jambers: Overdag werkt zij als medewerkster Customer Happiness bij SecondJob. ‘s Avonds en in de weekenden is zij als consulente voor het bedrijf Ladies Night te vinden op gezellige meidenavondjes.

“Ik had niet verwacht dat ik het zó leuk zou vinden!”

Voor haar werk bij SecondJob heeft Wendy regelmatig contact met bedrijven die hun parttime vacatures op het platform willen plaatsen. Op die manier kwam zij ook met Ladies Night in aanraking. Het contact verliep van begin af aan al heel prettig. Het bedrijf trok haar nieuwsgierigheid, waardoor ze zich verder in het bedrijf ging verdiepen en enthousiast werd over het concept.

Steeds minder geld om te sparen

Tegelijkertijd zag Wendy dat er van haar salaris steeds minder over bleef om te sparen. Ze berekende dat haar vaste lasten met €300 per maand zijn gestegen. Normaal gesproken zette ze maandelijks een bedrag opzij met het doel om uiteindelijk haar badkamer en keuken te kunnen vernieuwen. Maar dat doel dreigde door de gestegen prijzen te worden uitgesteld.

Aangemoedigd door vriendinnen die zeggen dat dit écht iets voor haar is, besluit Wendy zich aan te melden als consulente bij Ladies Night. Ze voelt zich vanaf dag één super welkom. Alle collega’s zijn erg hartelijk en behulpzaam. Wanneer ze op kantoor komt, kent iedereen haar al bij naam, ondanks dat het een behoorlijk grote organisatie is.

Training van seksuologe

Zoals iedere startend consulente bij Ladies Night, doorloopt Wendy direct verschillende trainingen over seksuologie van de Vlaamse seksuologe Kaat Bollen. Tijdens deze trainingen worden bijvoorbeeld veel voorkomende seksuele problemen besproken. Met de kennis die zij tijdens deze trainingen heeft opgedaan, is ze nu ook in staat om vrouwen met seksuele problemen te adviseren, wanneer deze tijdens een homeparty ter tafel komen. Dat ze al een klant hiermee heeft kunnen helpen, geeft haar veel voldoening.

Goed te combineren met eerste baan

Op de vraag of ze nog wel voldoende vrije tijd heeft, zegt Wendy dat dat zeker het geval is. Doordeweek ‘s avonds, belt ze met gastvrouwen om de afspraken kort te sluiten of oefent ze haar presentatie. Ook stond ze pas tijdens de pauze van een film met een stand van Ladies Night in de foyer om bezoekers enthousiast te maken voor een Ladies Night met vriendinnen.

“Of ik nu ‘s avonds thuis op de bank zit, of ik ga een uurtje kletsen in de bioscoop”

De nieuwe mensen die ze ontmoet en de mensenkennis die ze daarmee op doet, ervaart Wendy dan ook als een waardevol bijkomstig voordeel. Waar ze in eerste instantie aan haar tweede baan begon vanuit financiële motivatie, heeft het plezier nu de overhand genomen.

Doe ook eens totaal iets anders

Wendy haalt veel plezier uit haar tweede baan. Ze krijgt zoveel energie van de gezelschappen tijdens de homeparties en evenementen, dat wanneer ze thuiskomt, nog even bij moet komen. Wendy raadt mensen die overwegen om een tweede baan te nemen aan, iets te doen wat je écht leuk vindt. Of doe eens iets heel anders dan je gewend bent. Wanneer je uit je comfortzone stapt, kunnen mooie dingen ontstaan.

wil je ook een tweede baan?

Op SecondJob.nl vind je duizenden tweede banen in heel Nederland. Kun je niet kiezen? Op de website kun je ook aanvinken wat je zoal leuk vindt om te doen. De keuzehulp helpt je dan bij het vinden van de perfecte second job voor jou.

Berichtdetails:

Datum publicatie: 27 oktober, 2022
Gewijzigd: 16 februari, 2023
Leestijd:
Categorie: