Werkgeluk

Samen met je personeel de coronacrisis door

Het Centraal Plan Bureau (CPB) heeft verschillende scenario’s uitgewerkt over het effect van het coronavirus op onze economie. De coronacrisis gaat Nederland, ondanks alle genomen maatregelen, hoe dan ook in een recessie trekken

Leestijd ongeveer

Het Centraal Plan Bureau (CPB) heeft verschillende scenario’s uitgewerkt over het effect van het coronavirus op onze economie. De coronacrisis gaat Nederland, ondanks alle genomen maatregelen, hoe dan ook in een recessie trekken. In het beste geval krimpt de economie met 1,2 procent en loopt de werkeloosheid op tot 4 procent. Het worst case scenario is een economische krimp van 10 procent en een stijging van de werkeloosheid naar meer dan 9 procent.

De corona crisis gaat hoe dan ook pijn doen, voor zowel werkgevers als werknemers. Toch kunnen ondernemers zich, met payrolling, wapenen tegen de crisis en ervoor zorgen dat ze zowel tijdens als na de crisis kunnen rekenen op een flexibele schil van personeel om een stijgende vraag of afschaling van personeel op te vangen.

We gaan wel weer groeien

De overheid is er momenteel op gericht om ontslagen en faillissementen zoveel mogelijk te beperken. Maar de steunmaatregelen hebben ook een limiet en deze klap kan deels worden opgevangen. Hoewel de scenario’s van het CPB een vervelende toekomst schetsen, zit er ook een kanttekening aan. De scenario’s zien, met de ophef van de beperkingen, na een jaar weer groei van de economie. En met de groei van de economie ontstaat ook weer een stijgende vraag naar personeel.

Personeel is goud waard

Werkgevers zitten nu met de zorgen of ze wel voldoende werk hebben voor de werknemers. De wetgeving Arbeidsmarkt in Balans heeft ervoor gezorgd dat er meer vaste contracten zijn uitgegeven. Meer vaste contracten betekent meer vaste lasten en dus automatisch meer financieel risico voor de werkgever. Als werkgever kom je niet zomaar van deze werknemers af, maar wil je dat wel? Hoewel de vaste medewerkers een vaste kostenpost zijn kun je ook niet zonder deze werknemers.

Nu met de Tijdelijke Noodmaatregel voor Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) wordt juist geadviseerd om je medewerkers in dienst te houden. En zodra de economie weer aantrekt heb je ze heel hard nodig. Je personeel is goud waard maar het levert de nodige zorgen op bij werkgevers. Gelukkig zijn er mogelijkheden om deze zorgen uit te besteden.

Risico’s uitsluiten

Er zijn mogelijkheden voor werkgevers om de juridische verantwoordelijkheden van het werkgeverschap over te dragen aan bijvoorbeeld een payroll organisatie. Naast het juridisch werkgeverschap draagt de werkgever dan ook alle risico’s over. Mocht een medewerker bijvoorbeeld ziek worden, dan is de payroll organisatie verantwoordelijk voor het uitbetalen van het ziektegeld en de verdere begeleiding van de medewerker.

Trekt de economie aan en is er behoefte aan extra personeel, maar niet de zekerheid dat de omzet blijft groeien, dan kan de payroll organisatie die onzekerheid wegnemen. Bijvoorbeeld door het bieden van flexibele oproepovereenkomsten waarbij werknemers op flexibele basis ingezet kunnen worden in piekomstandigheden. In de oproepovereenkomst worden alle primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden overgenomen zodat de medewerker de zekerheid heeft op hetzelfde salaris en rechten als werknemers in vaste dienst.

Door het toepassen van oproepovereenkomsten houdt de werkgever zijn flexibele schil, slagkracht, en beperkt tegelijk zijn risico’s. De medewerker heeft voortaan meer zekerheid en rechten, nu en in de toekomst. In deze onzekere tijden geeft payroll rust en zekerheid. Zo kunnen ondernemers nu zorgeloos blijven ondernemen en straks als de economie weer aantrekt onbezorgd groeien.

Benieuwd naar mogelijkheden voor jouw bedrijf?

Onze medewerkers gaan graag met jou het gesprek aan over de mogelijkheden van optimale payrolling dienstverlening binnen jouw bedrijf. Benieuwd wat een goede payrolling integratie binnen jouw bedrijf kan doen voor nu én de toekomst? Onze adviseurs staan geheel vrijblijvend voor jou klaar om hier een keer over te sparren!

bron: https://nos.nl/

wil je een adviesgesprek met een van onze consultants?

We vertellen je graag vrijblijvend hoe wij ‘zorgeloos payrollen’ voor jou kunnen waarmaken. Een half uurtje is genoeg want een goed idee heb je zo uitgelegd. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.

kim groot

bedankt voor jouw interesse in Payper.

Wanneer je je gegevens hieronder achterlaat neem ik binnenkort contact met je op om jouw wensen volledig vrijblijvend te bespreken.

Kim, relatiemanager bij Payper

Berichtdetails:

Datum publicatie: 31 maart, 2020
Gewijzigd: 31 maart, 2020
Leestijd:
Categorie: ,